Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко привітав український народ із Днем свободи і порадив Вікторові Януковичу відмовитися від прихильників реваншу і конфлікту


«Ваш подвиг — перш за все, відродження поваги до себе, особистий вчинок, який поставив Україну врівень із іншими народами, що дали світові приклад свободи», — сказав Віктор Ющенко у своєму телевізійному зверненні до українського народу в середу. На думку президента, День свободи присвячений усім українським громадянам незалежно від поглядів і об’єднує їх як єдиний народ, як єдину націю. Щоб навести порядок у державі, сказав президент українцям, він ініціює продовження конституційної реформи.


«Ваш подвиг — перш за все, відродження поваги до себе, особистий вчинок, який поставив Україну врівень із іншими народами, що дали світові приклад свободи», — сказав Віктор Ющенко у своєму телевізійному зверненні до українського народу в середу.

За його словами, в 2004 році український народ переміг страх, приниження і приреченість.

На думку президента, День свободи присвячений усім українським громадянам незалежно від поглядів і об’єднує їх як єдиний народ, як єдину націю.

«Сьогодні я звертаюся до кожного з вас на Заході, Сході, Півночі і Півдні країни: я знаю, що вас болить, і я не боюся сказати про це. Багато з вас розчаровані. Розчарування веде до апатії, зневіри, а в декого викликає злість. Ви переживаєте, що втрачається надія, що політики марнують перемогу людей. І ви хочете відновлення віри», — заявив Віктор Ющенко.

Він вважає, що за два роки його правління в країні утвердилися реальні свободи, зокрема свобода слова, зібрань, вибору, конкуренції, підприємництва; Україна вийшла з міжнародної ізоляції, отримала іноземні інвестиції, домовилася про лібералізацію візового режиму з Європейським Союзом.

Президент також вважає, що уряди Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова домоглися виходу бізнесу з тіні, економічної свободи, зростання доходів людей, одержання ними відчутної соціальної підтримки.

Чинний уряд отримав країну в умовах демократичних свобод і економічного зростання, і ці умови треба розвинути, наголосив Ющенко: «Підкреслюю: народ і президент не допустять ані повернення в минуле, ані повернення бандитських понять і чорних схем. Нова влада повинна заспокоїтися і повинна працювати для людей».

Щоб навести порядок у державі, сказав президент українцям, він ініціює продовження конституційної реформи: «Вона поставить крапку у конфлікті повноважень і зробить ваш демократичний вибір незворотнім. Нам потрібна Конституція свобод, які реально виконуються. І якщо конституційний діалог політиків зайде в глухий кут, я дам можливість людям сказати своє слово».

Віктор Ющенко також звернувся до прем’єр-міністра Віктора Януковича: «Я готовий співпрацювати з новою виконавчою владою і без дипломатії кажу Віктору Федоровичеві Януковичу: відмовтеся від політиків, які хочуть реваншу і конфлікту. І тим, хто у владі, і тим, хто в опозиції, я нагадую: господар і сила в нашій країні — це народ, — не гроші, не технології, не маніпуляції».

«Ми повинні йти далі. Саме про це я хотів сказати вам у День свободи», — наголосив президент Віктор Ющенко у зверненні до українського народу.
XS
SM
MD
LG