Доступність посилання

ТОП новини

У Національній філармонії України розпочинається концертний цикл "Всі симфонії Бетховена”.


Леся Олійник Київ, 22 листопада, 2006 р. (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні в Національній філармонії України розпочинається цикл концертів „Всі симфонії Бетховена”. Вони прозвучать у виконанні провідних київських оркестрів під орудою Романа Кофмана.

Любителі класичної музики мають унікальну можливість почути шедеври світової симфонічної спадщини. Впродовж цього філармонійного сезону прозвучать усі дев’ять симфоній Бетховена. Здійснення такого грандіозного проекту під силу лише диригентам найвищого класу.

Український диригент Роман Кофман є всесвітньовизнаним маестро. Під його орудою звучали практично всі світові оркестри. 40-річний творчий шлях привів музиканта до злету, про який мріє кожний диригент. Уже кілька років Роман Кофман очолює оркестр імені Бетховена в місті Бонні, яке є рідним містом геніального німецького композитора. Водночас український маестро залишається постійним головним диригентом Київського камерного оркестру та студентського оркестру Національної музичної академії України. На запитання, що для нього є основним у музиці Бетховена, Роман Кофман відповів кореспонденту Радіо Свобода:

"Основне в Бетховені, що це музика, сповнена пристрастей загальнолюдських. Немає якогось японського чи американського Бетховена. Це зобов´язує якраз не шукати щось різне, а шукати суттєве в музиці Бетховена, що було б зрозуміле і прийнятне всім без винятку слухачам, незалежно від кольору шкіри чи крові".

Проект „Всі симфонії Бетховена” маестро здійснює до свого ювілею. Адже в цьому році диригенту, композитору, письменнику, професору Національної музичної академії України Роману Кофману виповнилося 70. Бетховенський цикл сьогодні розпочнеться з двох перших симфоній. Симфонії №1 і №2 Бетховен створив понад двісті років тому – у час розквіту віденської класики. Саме тоді три музичні генії Австрії Йозеф Гайдн, Вольфганг Амадей Моцарт і Людвиг ван Бетховен створювали віденську класичну школу, яка стала еталоном гармонії, краси і досконалості музичного мистецтва.
XS
SM
MD
LG