Доступність посилання

ТОП новини

Лідер БЮТу Юлія Тимошенко застерігає Європейський Союз від занадто великої довіри до Росії в енергетичній політиці


З такими заявами вона виступила в Німеччині. «Європейський союз просто не бачить стабільності в Україні і не бачить партнера для побудови довгострокових стосунків», — заявила Тимошенко в Берліні.

З такими заявами вона виступила в Німеччині.

А в інтерв’ю німецькій газеті „Zeit“ Юля Тимошенко спрогнозувала, що російська енергетична політика прямує до кризи, оскільки російський державний концерн «Ґазпром» у минулому занадто мало інвестував у сам процес видобутку газу.

На думку Юлії Тимошенко, змінити ситуацію можна в тому разі, якщо в Росії активніше працюватимуть незалежні видобувачі газу.

Тимошенко закликала європейські країни посилити тиск на російський уряд та на «Ґазпром», щоб незалежні компанії в Росії змогли розширити видобуток газу, а також отримали можливість транспортувати його до країн Західної Європи.

У четвер у Берліні Тимошенко виступила з доповіддю на тему «Україна та енергетична безпека Європи».

На превеликий жаль, констатувала екс-прем’єр, часта зміна урядів у Києві перешкоджає налагодженню ефективної співпраці в енергетичній галузі між Україною та ЄС.

«Європейський союз просто не бачить стабільності в Україні і не бачить партнера для побудови довгострокових стосунків», — заявила Тимошенко в Берліні.

Напередодні вона побувала в Брюсселі, де зустрічалася з європарламентарями та представниками Комісії ЄС.

Очікують, що в п’ятницю Юлія Тимошенко проведе низку зустрічей у німецькому Бундестазі.
XS
SM
MD
LG