Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси.


Ірина Біла Київ, 24 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Хто новий кум Віктора Ющенка? Як намагаються привабити клієнтів власники дорогих магазинів та ресторанів?

У тому, що “помаранчеві” нині опинилися в опозиції, винен не тільки Віктор Ющенко, наголошує в “Газеті по-українськи” лідер Української народної партії Юрій Костенко. Він каже, що “ми йшли на вибори єдиною командою, і Ющенко був на її вершині. І тепер не варто покладати всю вину на Президента”.

У цьому ж числі “Газета по-українськи” друкує інтерв’ю з новим мером Черкас Сергієм Одаричем – колишнім рухівцем, потім “яблучником”, а нині БЮТівцем. Він прогнозує, що незабаром БЮТ розколеться на “більш і менш демократичні табори”. Перший, на думку Одарича, може очолити Микола Томенко.

Якщо Черкаси з третьої спроби таки нарешті обрали міського голову, то жителі Чернігова, Кіровограда і Полтави лише 26 листопада зможуть засвідчити свій вибір. “Газета по-київськи” навіть підрахувала загальну кількість претендентів – 83 кандидати на 3 крісла. Ці вибори, що відбудуться через 8 місяців після парламентських, засвідчують усі недоречності одночасних виборів, наголошують журналісти. Це коли політики, вигравши і парламентські, і міські вибори, все ж пакують валізи на Київ. Крім того, місто без голови – зручний момент залізти до його бюджету.

Вчора Грузія відзначала другу річницю Революції троянд. Привітати зі святом свого грузинського колегу прилетів Віктор Ющенко. І, як стверджує газета “Комерсант-Україна”, порадівши один за одного, головні революціонери СНД скріпили свою дружбу тіснішими зв’язками – Президент України став хрещеним батьком сина Михайла Саакашвілі. Подробиці – в статті “Хресний хід”.

Про те, як намагаються привабити клієнтів власники крамниць, ресторанів, салонів, зацікавилося видання “Сейчас”. Зважаючи на те, що широким вибором товарів та послуг уже нікого не здивуєш, в моду запустили аромомаркетинг. Зокрема, в продуктових магазинах часто можна відчути запах свіжої випічки або ванілі, а в меблевих салонах – свіжоспиляної деревини або кориці. І як стверджують фахівці, вдале застосування ароматів може збільшити прибутки майже на чверть.

Прізвище Терещенків в Україні знане, передусім завдяки відомим меценатам та цукровим магнатам. Саме на основі їхньої унікальної колекції живопису і старожитностей сформований нинішній Музей російського мистецтва у Києві. А нещодавно з Франції на історичну батьківщину повернувся нащадок знаної родини. Пан Мішель Терещенко каже, що в Україні він збирається вирощувати льон, розвивати київські музеї і хоче створити нову сім''ю. Більше про його наміри розповідає газета “Україна молода”.
XS
SM
MD
LG