Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко може прибути у вівторок до парламенту на розгляд законопроекту про Голодомор


Президент вимагає, щоб у законопроекті була норма, яка б чітко визначила Голодомор як геноцид українського народу. У понеділок спікер Олександр Мороз запропонував парламентові розглянути питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу першим на завтрашньому засіданні.


Про це повідомив представник президента України у Верховній Раді Роман Зварич.

За його словами, президент вимагає, щоб у законопроекті була норма, яка б чітко визначила Голодомор як геноцид українського народу.

«Президент погоджується поміняти слово „нація“ на „народ“. Таким чином, одна засаднича перепона щодо схвалення цього законопроекту знімається. І хочу відразу сказати, що абсолютно неприйнятним для президента є так званий альтернативний депутатський законопроект, в якому міститься визначення цього епізоду в історії української нації як „трагедії українського народу“. Вибачте мені, щоби з такою іронією ставитися до цих мільйонів і мільйонів жертв. Мені видається, що це вже морально безвідповідальна позиція», — заявив Зварич.

У понеділок спікер Олександр Мороз запропонував парламентові розглянути питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу першим на засіданні у вівторок.

Раніше президент вніс до Верховної Ради проект закону про це і визначив його як невідкладний.

У Верховній Раді є й альтернативний законопроект, розроблений депутатами, в якому Голодомор пропонують визнати не «геноцидом», а лише «трагедією» українського народу.

Усе про Голодомор на сайті Радіо Свобода:


XS
SM
MD
LG