Доступність посилання

ТОП новини

Президент Латвії закликала НАТО допомагати країнам, які ще не входять до Альянсу


Про це Вайра Віке-Фрейберґа заявила у Ризі на другий день саміту 26-ти держав Північноатлантичного блоку.

Про це Вайра Віке-Фрейберґа заявила у Ризі на другий день саміту 26-ти держав Північноатлантичного блоку:

"Ми просимо усі країни-члени НАТО тримати двері відчиненими та переконатись, що усі, хто готовий захищати та вмирати за ті ж інтереси, які поділяємо ми – Латвія та інші країни Центральної та Східної Європи, – мають можливість користуватись такими, як в нас, безпекою та свободами”.

Напередодні, виступаючи перед студентами Університету Латвії, президент США Джордж Буш заявив:

"Ми також підтримуємо керівників України, коли вони борються проти корупції, розвивають верховенство права і допомагають справі миру. Наша позиція чітка: із тим, як в Україні утверджується демократія, і її керівники здійснюють життєво важливі реформи, членство в НАТО залишиться відкритим для українського народу, якщо він зробить такий вибір".

Відкриту підтримку вступу до НАТО американський президент висловив і Грузії, за умови якщо ця країна буде продовжувати шлях реформ.

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер повідомив, що сили швидкого реагування Альянсу віднині “цілком боєздатні”.

До складу цього контингенту входять 25 тисяч повністю екіпірованих військових, яких доправляють до “гарячих точок” планети.

Сьогодні головною темою переговорів є розширення НАТО, посилення співпраці з країнами, які наразі не входять до Альянсу, а також місія блоку.
XS
SM
MD
LG