Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні – Всесвітній день боротьби зі СНІДом


Жертвами захворювання стали уже 25 мільйонів осіб. Близько 40 мільйонів – ВІЛ-інфіковані. Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.

У спеціальному посланні Генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив, що успіх у боротьбі з цією жахливою хворобою залежить від кожної людини персонально. Люди усієї планети відповідальні за тих, кому загрожує СНІД, і повинні захищати їх, наголосив Кофі Аннан.

Жертвами захворювання у світі стали уже 25 мільйонів осіб. Близько 40 мільйонів – ВІЛ-інфіковані.

Президент України Віктор Ющенко закликає співгромадян до консолідації зусиль у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу, повідомляє офіційний інтернет-представництво Президента.

Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.

Нині в Україні кількість людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, сягає понад 100 тисяч осіб, серед них більше 10 тисяч дітей.

Щодня ВІЛ-інфекція вражає близько 40 громадян нашої держави, 8 – помирає від СНІДу. Такі дані вражають, не можуть залишити байдужим нікого, вважає Президент.

Віктор Ющенко наголошує, що дуже важливо, щоб Україна відповіла на епідемію об''єднанням зусиль та взаємодією органів державної влади, громадськості, міжнародних та неурядових організацій.

Президент звертається до кожного громадянина України, урядовців, громадських організацій, керівників підприємств та установ, медиків, освітян, служителів церков щодо необхідності послідовно і щоденно робити свій внесок у справу подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні:

“Ми маємо бути толерантними, емоційно та духовно підтримувати людей, яких зачепила ця біда, не створювати перешкод на їхньому життєвому шляху”.

Глава держави запевнив усіх громадян України, що реалізація програми боротьби із ВІЛ/СНІДом перебуває під його особистим контролем – і лікування, і профілактика, і інформаційно-освітня робота.
XS
SM
MD
LG