Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада призначила новим керівником МВС соціаліста Василя Цушка, звільнивши з цієї посади Юрія Луценка


За відповідне рішення проголосували у п’ятницю 248 депутатів.

За відповідне рішення проголосували у п’ятницю 248 депутатів.

Призначення Василя Цушка схвалює Секретаріат Президента. З цього приводу голова Секретаріату Віктор Балога сказав:

“Те, що сьогодні квота міністра внутрішніх справ відійшла соціалістам, я вважаю, що з найкращих рішень. Тому що людина, яку призначили – це виважений політик, який не буде приймати різких рухів, який думатиме про те, щоб у суспільстві був спокій. Розуміючи про те, яка велика вага є у міністра внутрішніх справ”.

До цього часу Василь Цушко був лідером фракції Соцпартії у парламенті і членом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Він пообіцяв бути чесним на посаді керівника МВС, а у разі чого подати у відставку:

“Звісно, нікуди не втечеш від реалій. Є політична парламентська коаліція, вона мене призначила. Я працюватиму з коаліцією, працюватиму з опозицією. Запевняю вас, я не планую ніяких кадрових революцій. Буду вникати, дивитися, і враховувати у людей, перш за все, професіоналізм”.

У четвер депутатам не вдалося звільнити Юрія Луценка. Це рішення не підтримували соціалісти. СПУ погодилася проголосувати за звільнення Луценка лише в обмін на крісло головного міліціонера, на яке претендувала Партія регіонів. Кандидатуру Василя Цушка регіонали називають прийнятною. Так, Тарас Чорновіл заявив Радіо Свобода:

“Він не є ультравизначним спеціалістом у галузі охорони правопорядку і МВС, але на тлі Луценка, це буде, мабуть, прекрасний, чудовий міністр”.

Парламент вирішив запропонувати прем’єру звільнити міністра Луценка після заслуховування звіту комісії з перевірки можливої корупції керівництва МВС.
XS
SM
MD
LG