Доступність посилання

ТОП новини

Луцька музична школа за мільйон.


Валентина Одарченко Луцьк, 30 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Трохи більше мільйона гривень – таку ціну заплачено за відсутність приміщення для занять майбутніх музикантів Луцька. Скандально приватизовану більшу частину першої Луцької музичної школи днями продали саме за такою ціною… громадянинові Молдови.

Вісімнадцять кабінетів музичної школи площею майже 300 квадратних метрів були приватизовані у 2004 році Тетяною Кривицькою – підприємцем і керівником центру естетичного виховання «Світлинка», донькою тодішнього міського голови Антона Кривицького.

Правоохоронні органи й досі не ухвалили жодного рішення

Згоди на таку приватизацію у трудового колективу не запитували – міськрада ухвалила рішення, і все. Це викликало пікети на знак протесту і звернення до прокуратури. Колотнеча у різних судових інстанціях триває по сьогодні. Жоден із них ще не виніс рішення про законність приватизації.

Ще у вересні Тетяна Кривицька пообіцяла депутатам повернути приміщення назад у комунальну власність, а вже за місяць запропонувала міськраді купити в неї приміщення… за мільйон.

Новий власник мріє про офіс

Замість міськради пропозицію прийняв молдавський підприємець Валерій Дєчев. Викладачам повідомили, що в класах школи розмістять офіс.

Днями вже новий луцький міський голова Богдан Шиба зустрівся з Валерієм Дєчевим, для того щоб попередити його, “що він не зможе там нічого зробити, тому що це приміщення функціональне, для музичної школи, і використати його в інших цілях ніхто не дозволить… І всі їхні дії будуть оскаржені в суді”.

Прокурор області налаштований песимістичніше

«У людини, яка купила, забрати його (приміщення) вже неможливо. Вона є добросовісним набувачем. Ми повинні довести, що, купуючи, вона знала, що по цьому приміщенню є спір, що воно незаконно придбане. Тоді ми якось можемо в нього забрати через суд. А якщо вона скаже: «Почекайте. У мене є договір, а те, що це приміщення приватизоване незаконно, я не знав…», – заявив прокурор Волинської області Володимир Франтовський.

Він також повідомив, що голова Господарського суду Волині побоявся виносити рішення сам, а направив до Вищого господарського суду, щоб там визначили, хто ж не боятиметься чинити правосуддя щодо діянь, вчинених за потурання колишнього багаторічного міського голови Луцька.
XS
SM
MD
LG