Доступність посилання

ТОП новини

ФБР США заявило, що допоможе британської поліції у науковому аналізі щодо отруєння полонієм російського дисидента Олександра Литвиненка


У п’ятницю провели розтин тіла загиблого і почали автопсію.

У п’ятницю провели розтин тіла загиблого і почали автопсію.

Три патологи у спеціальному захисному вбранні та масках, аби уникнути зараження полонієм-210, досліджують тіло Олександра Литвиненка у лікарні Royal London Hospital, що на сході британської столиці.

Команда складається із представників міністерства внутрішніх справ Великої Британії та родини небіжчика, а також незалежного фахівця. Автопсія може допомогти визначити, де і яким чином полоній потрапив до організму росіянина.

Тимчасом, Скотланд Ярд веде далі дослідження місць у британській столиці, де виявлено підвищену радіацію. Сліди радіоактивної речовини також знайдено на кількох пасажирських літаках, які курсували між Москвою та Лондоном, а також між цими містами та іншими напрямками в Європі.

У п’ятницю британські телеканали повідомили також, що в організмі людини, яка близько контактувала з Литвиненком, знайшли радіоактивний полоній-210.

Італійський академік Маріо Скарамелла зустрічався з ним у лондонському ресторані у день можливого отруєння колишнього співробітника Федеральної служби безпеки Росії.

Скарамелла перебуває під захистом поліції британської столиці, яка має його допитати у зв’язку зі смертю Литвиненка.
XS
SM
MD
LG