Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проросійські сепаратисти мітингували проти незалежності України.


Володимир Притула Сімферополь, 1 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму сьогодні по-своєму відзначали 15 річницю проведення референдуму про незалежність України. Тут проросійські сепаратисти мітингували проти незалежності і звинувачували Україну у розвалі Союзу.

Проросійські активісти мітингують проти української незалежності у Сімферополі.
“Незалежність України – це дурниця!”, – вигукували біля стін Постійного представництва Президента України в Криму кілька десятків активістів Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія”. Вони протестують проти результатів Всеукраїнського референдуму 1991 року щодо незалежності України і виступають проти святкування в Криму цієї історичної дати: “Це не наше свято! Це їхнє свято! Причому вони своє свято відзначають на кістках кримського народу!”.

Втім, жодних святкових заходів сьогодні в автономії не було. У кримському уряді повідомили, що заплановані лише виставки у бібліотеках та тематичні уроки у деяких школах півострова.

Розчарування політиками, які не використали належно можливості, що відкрила незалежність

Місцеві політологи відзначають, що ставлення кримчан до цієї дати змінюється від настороженості до розчарування і від розчарування до прагматичного сприйняття. Наприклад, такого: “Розчарування незалежністю немає. Є розчарування політиками, які не використали у повній мірі можливості, що відкрила незалежність”.

1 грудня 1991 року за незалежність України проголосували 54% кримчан, які взяли участь у референдумі.
XS
SM
MD
LG