Доступність посилання

ТОП новини

У вдови Олександра Литвиненка та у Маріо Скарамелли знайшли сліди радіоактивного полонію-210


Саме цю речовину виявили у тілі Олександра Литвиненка, колишнього співробітника ФСБ Росії, який помер минулого тижня.

Саме цю речовину виявили у тілі Олександра Литвиненка, колишнього співробітника ФСБ Росії, який помер минулого тижня після майже місяця інтенсивних намагань британських лікарів врятувати його життя.

Італійський академік Маріо Скарамелла зустрічався з Литвиненком у лондонському ресторані 1-го листопада - у день можливого отруєння.

Скарамелла перебуває у лондонській клініці. За словами лікарів, у його організмі слідів полонію значно менше як у Литвиненка і не проявилися симптоми отруєння. Немає таких симптомів й у вдови Литвиненка.

У п’ятницю у Лондоні провели розтин тіла загиблого і почали автопсію. Три патологи у спеціальному захисному вбранні та масках, аби уникнути зараження полонієм-210, досліджують тіло Олександра Литвиненка у лікарні Royal London Hospital, що на сході британської столиці. Команда складається із представників міністерства внутрішніх справ Великої Британії та родини небіжчика, а також незалежного фахівця. Автопсія може допомогти визначити, де і яким чином полоній потрапив до організму росіянина.

Тимчасом, Скотланд Ярд веде далі дослідження місць у британській столиці, де виявлено підвищену радіацію. Сліди радіоактивної речовини також знайдено на кількох пасажирських літаках, які курсували між Москвою та Лондоном, а також між цими містами та іншими напрямками в Європі. Слідчі Великобританії вже перевірили радіаційний фон у 5-ти літаках і на понад 20-ти об’єктах. Незначні сліди радіації виявили у двох повітряних суднах “Британських авіаліній” та у понад 10-ти будівлях.

Федеральне бюро розслідувань США заявило, що допоможе британській поліції у науковому аналізі щодо отруєння полонієм колишнього співробітника Федеральної служби безпеки Росії Олександра Литвиненка.
XS
SM
MD
LG