Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники України закликають Верховну Раду не обмежуватись колом політиків при висуванні кандидатур на посаду омбудсмана


Про це йдеться у їхньому зверненні «Омбудсман – не для партій!»

Про це йдеться у їхньому зверненні «Омбудсман – не для партій!» до голови Верховної Ради Олександра Мороза та лідерів парламентських фракцій.

За словами керівників правозахисних організацій України, з огляду на партійний принцип формування Верховної Ради при висуванні та обговоренні кандидатур на посаду уповноваженого з прав людини кожна фракція керуватиметься своїми партійними вигодами, а омбудсманом може стати людина, яка працюватиме для зміцнення не стільки людських прав, як політичних сил, що її підтримали, повідомляє УНІАН.

Правозахисники пропонують Верховній Раді зробити сміливий крок – відмовитись від обмеження вибору винятково колом політиків та державних посадовців і придивитись до можливих кандидатур від громадянського суспільства, зокрема, Євгена Захарова – голови Української Гельсінської спілки з прав людини та Алли Тютюник – голови Херсонського Фонду милосердя та здоров’я.

Правозахисники також пропонують зустрітися з ними для обговорення особливої ролі омбудсмана в теперішніх умовах, можливої програми його дій та критеріїв кандидата на цю посаду.

У листопаді Верховна Рада достроково припинила повноваження Ніни Карпачової як українського омбудсмана. Карпачова стала народним депутатом за списком Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG