Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єр-міністр Віктор Янукович у неділю розпочинає візит до Вашингтона


Президент України Віктор Ющенко раніше затвердив директиви візиту прем’єра Януковича до Сполучених Штатів Америки.

Президент України Віктор Ющенко раніше затвердив директиви візиту прем’єра Януковича до Сполучених Штатів Америки.

У ході робочого візиту прем’єр України планує зустрітися з віце-президентом США Ричардом Чейні, а також з держсекретарем Кондолізою Райз.

Про це журналістам повідомив у п’ятницю на брифінгу радник прем''єр-міністра Костянтин Грищенко.

Янукович також планує зустрітися з радником Президента США з питань національної безпеки Стівеном Гедлі й міністром енергетики Семюелом Бодменом, а також з деякими сенаторами й конгресменами.

Програму візиту в США Янукович почне виступом у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у понеділок у Вашингтоні. Темою виступу - пріоритети і стратегія його уряду, питання євроатлантичної інтеграції, стосунки з Росією та США.

Перебуваючи в Нью-Йорку, Янукович візьме участь в інвестиційному форумі, а також зустрінеться з керівниками низки великих інвестиційних груп, у тому числі Deutsche bank та JP Morgan.

За словами Грищенка, одним з основних досягнень візиту повинне стати досягнення розуміння про подальше співробітництво України й США після прийняття Україною пакета законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

Борис Тарасюк вважає, що його відставка з посади керівника МЗС негативно позначиться на візиті Віктора Януковича до США. Таку думку він висловив на прес-конференції у п''ятницю після того, як Верховна Рада проголосувала 247-ма голосами за його звільнення з посади міністра.

Тим часом радник прем’єр-міністра Костянтин Грищенко, коментуючи заяву пана Тарасюка, заявив, що ця відставка ніяк не вплине на ефективність візиту. Костянтин Грищенко також зазначив, що Віктор Янукович надає дуже велике значення цьому візиту.

Візит українського прем‘єра до Вашингтона буде успішним, передбачає посол США у Києві Вільям Тейлор.

Читайте повну розшифровку інтерв''ю: Посол США Вільям Тейлор: «Інвестори мають бути певні, що в Україні справедливі суди».
XS
SM
MD
LG