Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Реформи і порядок» має об’єднатися з Блоком Юлії Тимошенко


Так вирішив з’їзд партії, що відбувся в неділю в Києві. З’їзд схвалив угоду про спільну відповідальність опозиційного об’єднання демократичних сил України. Голова ПРП Віктор Пинзеник наголосив, що йдеться про об’єднання в єдиний блок рівноправних політичних партнерів. Він закликав і «Нашу Україну» об’єднати зусилля з БЮТ в єдиній об’єднаній опозиції.


Так вирішив з’їзд партії, що відбувся в неділю в Києві.

З’їзд схвалив угоду про спільну відповідальність опозиційного об’єднання демократичних сил України.

Цю угоду керівники Блоку Юлії Тимошенко і партії «Реформи і порядок» підписали 20 жовтня.

Сторони констатують близькість своїх політичних програм і спільне бачення європейського розвитку України та формування соціально орієнтованої ринкової економіки.

Вони також усвідомлюють загрози незалежності України та демократії, мовиться в угоді.

Відтак вони об’єднуються задля виконання програми дій демократичної коаліції, яку так і не вдалося створити в Верховній Раді.

В угоді йдеться про формування спільного «опозиційного уряду», підтримку єдиного узгодженого кандидата на наступних президентських виборах, створення єдиних списків на майбутніх парламентських і місцевих виборах, спільних фракцій і депутатських об’єднань у місцевих радах, координацію діяльності партійних організацій, що входять до об’єднання.

Голова ПРП Віктор Пинзеник наголосив, що йдеться про об’єднання в єдиний блок рівноправних політичних партнерів. Його заступник Володимир Бондаренко уточнив, що немає й мови про ліквідацію, розпуск чи злиття його партії з іншими політичними силами.

Пинзеник закликав і «Нашу Україну» об’єднати зусилля з БЮТ в єдиній об’єднаній опозиції.

Він також назвав помилкою «ризиковане», за його словами, бокування ПРП з партією «Пора» на минулих парламентських виборах.

Від БЮТ на з’їзді був присутній заступник голови фракції блоку Олександр Турчинов.

Спершу планували участь самої Юлії Тимошенко. Але Турчинов повідомив, що вона не змогла вчасно прилетіти до України через погані погодні умови на київському летовищі.
XS
SM
MD
LG