Доступність посилання

ТОП новини

Заворушення в Іраку «гірші за громадянську війну», вважає генеральний секретар ООН, Ірак відкидає його пропозицію про міжнародну мирну конференцію, а в країні далі гинуть люди


Дехто з іракців має рацію, коли каже, що зараз їм гірше, ніж було за влади Саддама Хусейна, заявив Кофі Аннан. Водночас президент Іраку відкинув пропозицію влаштувати міжнародну мирну конференцію щодо цієї країни, бо «Ірак став незалежною суверенною державою і сам вирішуватиме своє майбутнє».

Дехто з іракців має рацію, коли каже, що зараз їм гірше, ніж було за влади Саддама Хусейна, заявив Кофі Аннан.

Його інтерв’ю про це британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі» має вийти в понеділок.

Аннан також вважає, що вторгнення військ під проводом США можна було уникнути, якби інспекторам ООН зі зброї масового знищення дали більше часу на їхню роботу.

Водночас президент Іраку відкинув пропозицію Кофі Аннана влаштувати міжнародну мирну конференцію щодо цієї країни.

За словами Джалала Талабані, конференція не потрібна, бо в Іраку «триває політичний процес і є найкращий у регіоні парламент».

Він додав, що Ірак став незалежною суверенною державою і сам вирішуватиме своє майбутнє.

Тим часом американські війська в Іраку повідомили, що знищили в суботу криївку суннітських повстанців у провінції Анбар на захід від Багдада. Авіаудар убив п’ятьох повстанців, а також двох жінок і дитину.

Також у суботу в Іраку загинули троє американських солдатів.

На півночі Іраку самогубець підірвав у неділю трьох поліціянтів на контрольно-пропускному пункті.

У Мосулі й Багдаді знайшли тіла семи застрелених людей.

У суботу три майже одночасні вибухи в Багдаді вбили 51 особу і поранили близько 90. Вибухи сталися в переважно шиїтському районі іракської столиці.
XS
SM
MD
LG