Доступність посилання

ТОП новини

Визначальним зовнішньополітичним пріоритетом України є європейський вибір, заявляє Віктор Янукович у США


За словами прем’єр-міністра, членство України в НАТО залишається для держави найбільш дискусійним зовнішньополітичним питанням. Він назвав негативне ставлення українців до Північноатлантичного союзу наслідком старих стереотипів і пообіцяв провести інформаційну кампанію для роз’яснення українцям переваг від вступу до НАТО. Водночас Янукович наголосив, що Партія регіонів ніколи не займала радикальної позиції щодо НАТО.


Про це прем’єр-міністр України сказав під час виступу у Центрі міжнародних та стратегічних досліджень у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами Януковича, членство України в НАТО залишається для держави найбільш дискусійним зовнішньополітичним питанням. Він назвав негативне ставлення українців до Північноатлантичного союзу наслідком старих стереотипів і пообіцяв провести інформаційну кампанію для роз’яснення українцям переваг від вступу до НАТО. Водночас Янукович наголосив, що Партія регіонів ніколи не займала радикальної позиції щодо НАТО.

Віктор Янукович також назвав одним із головних досягнень уряду домовленість із Росією про постачання газу за ціною 130 доларів за тисячу кубометрів. Український прем’єр також заявив, що компанія «РосУкрЕнерго» дісталася новому урядові у спадщину від його попередників, які залучили компанію як посередника в газових угодах із Росією. Янукович пообіцяв провести публічну зустріч із акціонерами компанії наступного тижня.

Сьогодні Віктор Янукович зустрінеться з віце-президентом США Діком Чейні, державним секретарем США Кондолізою Райс та низкою інших посадовців. Візит голови українського уряду до США триватиме чотири дні.
XS
SM
MD
LG