Доступність посилання

ТОП новини

Відсутність зустрічі прем’єра України та президента США не є фактом зневаги до Віктора Януковича на користь президента Ющенка, кажуть у Вашинґтоні


Український прем’єр перебуває у США, його візит триватиме до 7 грудня. У перебігу поїздки відбулися зустрічі Віктора Януковича з віце-президентом США Діком Чейні і державним секретарем США Кондолізою Райс та низкою інших посадовців. Агентство «Ройтерз» звертає увагу, що візит практично не висвітлюється в американських засобах інформації.


Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Шон Маккормак.

За його словами, Януковича обрали в ході виборів, і США готові працювати з ним і з його урядом у всіх напрямках.

Український прем’єр перебуває у США, його візит триватиме до 7 грудня.

У перебігу поїздки відбулися зустрічі Віктора Януковича з віце-президентом США Діком Чейні і державним секретарем США Кондолізою Райс та низкою інших посадовців.

Агентство «Ройтерз» звертає увагу, що візит практично не висвітлюється в американських засобах інформації. Зокрема, після зустрічі Януковича і Райс не було їхньої прес-конференції чи виходу до журналістів; не було преси й на церемонії підписання угоди про надання допомоги Україні майже на 45 мільйонів доларів для програми боротьби з корупцією.

Один із американських урядовців повідомив агентству, що таким чином офіційний Вашинґтон бажає уникнути враження, ніби він підтримує одну зі сторін в українському внутрішньополітичному протистоянні.
XS
SM
MD
LG