Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибув міністр оборони Росії


Тетяна Ярмощук Київ, 7 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Міністр оборони України Анатолій Гриценко та його російський колега Сєргєй Іванов за одним столом. Сьогодні має відбутися засідання Підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержавної комісії.


Затвердження регламенту Підкомітету, протоколу першого засідання Підкомітету, а також плану співпраці між міністерствами оборони України та Росії на наступний рік — ці документи керівники українського та російського оборонних відомств планують підписати після засідання Підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержавної комісії.

Речник українського оборонного відомства Андрій Лисенко в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Там кілька тем заплановано до обговорення. О 9.00 починається офіційна зустріч, а о 9.25 мають розпочатися офіційні переговори”.

Військові без сенсацій готуються до засідання Міждержавної комісії Ющенко—Путін

На думку екс-керівника Парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Георгія Крючкова, від сьогоднішньої зустрічі Гриценка та Іванова не варто очікувати чогось особливого:

“Буде підтверджено, що будемо співробітничати, можливо, підпишуть ще якийсь документ, але це особливого значення не має. Те, що можна робити, те робиться. У питаннях протиповітряної оборони домовилися. Мабуть, українська сторона знову порушуватиме питання про Чорноморський флот, російська сторона буде свою позицію висловлювати. Я чогось особливого від цього засідання не очікую. Потрібно домовлятися по тих питаннях, де є розходження. Скажімо, є низка питань по Чорноморському флоту. Там було визначено, які треба укласти угоди. Цього не зроблено, тож це треба зробити. Треба узгодити, у яких питаннях ми будемо співробітничати при проведенні навчань”.

Не очікує сенсацій від нинішнього засідання Підкомітету і експерт Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь:

“Сторони відзначать, що все у нас розвивається досить добре, є потенційні тенденції до розвитку, є певні проблеми, зокрема, Чорноморський флот, є проблеми у розвитку певних проектів у військово-технічному співробітництві, але загальна тональність буде позитивна”.

22 грудня у Києві має відбутися засідання Міждержавної комісії Ющенко—Путін, де, серед іншого, мають обговорити і питання військової сфери.
XS
SM
MD
LG