Доступність посилання

ТОП новини

У Криму журналісти покинули сесію кримського парламенту на знак протесту проти запроваджених умов акредитації до Верховної Ради автономії.


Володимир Притула Сімферополь, 8 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму триває конфлікт між журналістами і депутатами. Сьогодні тут представники мас-медіа покинули сесію кримського парламенту на знак протесту проти запроваджених умов акредитації до Верховної Ради автономії. Демарш журналістів примусив спікера місцевого парламенту дати обіцянку, що Положення про акредитацію працівників засобів масової інформації буде змінене.


... і відключили мікрофони.
(© RadioSvoboda.Ua)
«Порушено вісім законів і два президентські укази!» - На імпровізованому мітингу під стінами кримського парламенту місцеві журналісти перераховують законодавчі акти України, порушені президією Верховної Ради Криму, яка днями ухвалила нове Положення про акредитацію працівників ЗМІ у представницькому органі автономної республіки. На думку журналістів, цей документ суттєво ускладнює роботу представників засобів масової інформації у Верховній Раді АРК, і це вони розцінюють як порушення їхніх професійних прав і принципів свободи слова: «Я вважаю, що це просто намордник для преси! », - заявив один із учасників журналістської акції протесту.

Більшість журналістів прийшли сьогодні на засідання парламенту автономії, пов`язавши чорні і блакитні пов`язки на рот - що символізувало утиски кримськими депутатами прав мас-медіа. Журналісти попросили депутата від Блоку Юлії Тимошенко, президента Чорноморської телерадіокомпанії Тетяну Красікову озвучити їхню заяву до Верховної Ради АРК, проте спікер Анатолій Гриценко не дав їй слова: «Зараз лише з питань ведення пленарного засідання, всі заяви – потім!». Зважаючи на це, кримські журналісти демонстративно покинули засідання позачергової сесії парламенту автономії.

Однак після цього демаршу голова Верховної Ради Криму заявив, що він згоден обговорити журналіські проблеми. Спікер Анатолій Гриценко доручив юридичним службам Верховної Ради і Ради міністрів автономії проаналізувати нове Положення про акредитацію працівників мас-медіа у кримському парламенті, а журналістів закликав внести свої пропозиції щодо змін у цьому документі. Після сесії він зустрівся з групою представників мас-медіа і пообіцяв, що президія Верховної Ради Криму повернеться до розгляду цього документу.
XS
SM
MD
LG