Доступність посилання

ТОП новини

У неділю в Україні визначилися усі півфіналісти в розіграші національного Кубка з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 11 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — В розіграші Кубка України з футболу залишилися найбільш достойні. В неділю до “Шахтаря”, Таврії” та харківського “Металіста” приєдналося київське “Динамо”.

Обидва чвертьфінальні матчі Кубка України між “Динамо” та “Дніпром” закінчилися з однаковим рахунком 1:1, а, відтак, для з’ясування переможця в учорашньому поєдинку в Дніпропетровську було призначено додаткову 30-хвилинку. Уже на її початку більше поталанило гостям. На 93-й хвилині гри, як з’ясувалося згодом, вирішальний матч у протиборстві двох гідних суперників записав на свій рахунок нігерійський півзахисник “Динамо” Аїла Юсуф. У підсумку рахунок залишився незмінним. І разом з перемогою 2:1 кияни здобули путівку в наступний раунд Кубка.

А днем раніше до четвірки півфіналістів пробився “Шахтар”, який у Донецьку каменя на камені не залишив від друголігового “Севастополя” 6:1, а також сімферопольська “Таврія”, що і в повторному матчі не мала особливих клопотів з представником першої ліги — дніпродзержинською “Сталлю” 1:0. І нарешті харківський “Металіст” у повторному матчі був сильнішим за “Кривбас” 2:0. Цими матчами в Україні завершився футбольний рік. Клуби пішли на майже тримісячну зимову перерву. Ну а перші поєдинки весняної частини сезону відбудуться вже на початку березня.

У біатлоні українцям не пощастило

Естафетними перегонами серед чоловіків та жінок в австрійському Хохфільцені в неділю фінішував другий в нинішньому сезоні етап Кубка світу з біатлону. І знову українцям похвалитися особливо нічим. Так, чоловіча четвірка в складі Деркача, Біланенка, Коробейникова і Дериземлі завершила дистанцію на 6 позиції. З п’ятьма промахами на вогневих рубежах українці програли переможцям – збірній Росії трохи більше двох секунд. Натомість, у жінок зовсім не склалося зі стрільбою. 14 разів вразивши “молоко”, на щось серйозне Яковлєва, Хвостенко та сестри Семеренко претендувати, вочевидь, уже не могли. У підсумку тільки 9 фінішна позиція. З відставанням від переможниць-росіянок майже в 4 хвилини. Наступний третій етап повинен відбутися вже наприкінці нинішнього тижня в словацькому Осрблі. Звісно, якщо біатлоністам не завадить відсутність у Карпатах снігу.

У гандболі також не радісно

Ну і про сумне вже наостанок. На чемпіонаті Європи з гандболу, що нині проходить у Швеції, жіноча збірна України зазнала третьої поразки поспіль і залишає турнір уже після першого етапу змагань. Після невдач у поєдинках зі збірними Швеції та Хорватії, в неділю українки отримали нового ляпаса від росіянок. Поразка з рахунком 32:40 залишила бронзових призерок афінської Олімпіади на останньому місці в квартеті Сі. А відтак, підопічні тренера Леоніда Ратнера вже пакують валізи. До того ж, встановивши вельми сумний рекорд. Ніколи раніше жіноча збірна України не залишала Чемпіонат Європи вже після першого групового раунду змагань.
XS
SM
MD
LG