Доступність посилання

ТОП новини

Блок Юлії Тимошенко хоче позиватися проти Голови Верховної Ради через «зловживання службовим становищем»; Олександр Мороз не бачить для цього підстав


Про претензії до Голови Верховної Ради заявила сьогодні лідерка блоку Юлія Тимошенко.

Про претензії до Голови Верховної Ради заявила сьогодні лідерка блоку Юлія Тимошенко.

«Мороз свідомо, порушуючи Конституцію, блокує підписання Закону „Про тимчасові слідчі комісії“. Цього тижня ми подаємо певний позов на Олександра Мороза за зловживання службовим становищем. Ми також підготуємо певні протоколи про корупцію голови Верховної Ради, який, на наш погляд, не просто так не підписує Закон „Про тимчасові слідчі комісії“. Він практично є „подєльніком“ усього тіньового та корупційного, що сьогодні робить влада», — стверджує Тимошенко.

Тим часом Олександр Мороз вважає, що для судового позову проти нього з боку Юлії Тимошенко та її блоку немає підстав.

«Якщо мова йде про підписання Закону про тимчасові спеціальні комісії, то я сьогодні ще раз повернувся до цієї теми за її ініціативи. І ще раз відповів на те, що Президент відмовився підписувати цей закон, знаходячи для того мотиви. Голова Верховної Ради минулого скликання з невідомих мені причин не підписав Закон, відповідно до Конституції. Я, як Голова нинішньої Верховної Ради, не маю права підписувати цей Закон із тих же міркувань, що викладені в нормах Конституції», — заявив Мороз.

Він зазначив, що для підписання цього законопроекту потрібно повторно подати його на розгляд і повторно схвалити в Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG