Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто і як готується до дострокових виборів у парламент? Хто може повернути у велику політику опального Руслана Боделана?


Ірина Біла Київ, 12 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua)

Можливо, чутки про весняні перевибори до Верховної Ради так і залишаться чутками, але політики вже готуються. Як пише “Газета по-київськи”, якихось 450 місць в парламенті надто мало для кількох десятків тисяч осіб, які точно знають, що саме вони повинні представляти народ України. А тому, щоб не лишитися “з безмандатним носом”, варто вже зараз проявляти активність і підприємливість. Про те, якими принципами керуються ті, хто марить про парламентське крісло – в статті “Нам би партію таку, щоб ах!” Відтепер сім’я киян з трьох осіб, яка мешкає у двокімнатній квартирі, сплачуватиме за житлово-комунальні послуги від 370 до 592 гривень. Як за допомогою таблиці з новими тарифами самостійно порахувати суму платежів за житлово-комунальні послуги, розповідає газета “Факти”. 2006-й оголошений в Україні "роком села". Чи покращило це життя селян? Що втратять і що виграють українські фермери від вступу в СОТ? Чи виправдовує затрати аграріїв вітчизняна сільгосптехніка? Про це та інше кореспондент газети “Голос України” з’ясовував у самих селян. Стаття називається “Поговоримо про наболіле”. Журналістам газети “Комерсант-Україна” стало відомо, що упродовж уже кількох днів у передмісті Києва, на дачі в Пущі Водиці проживає оголошений у міжнародний розшук колишній мер Одеси Руслан Боделан. Видання пише, що опальний мер шукав зустрічі з Віктором Януковичем, однак зустріч не відбулася. Між тим, Боделан, як пише далі газета, розраховує на Прем’єра, зокрема, на те, що він схвалить його повернення на посаду голови Одеської обласної організації Партії регіонів. І передумови для цього є. Адже, як нагадує “Комерсант”, під час виборчої кампанії 2006 року Віктор Янукович не виключав, що Руслан Боделан міг опинитися в списках регіоналів.

Газета “Сегодня” розповідає про наміри столичної влади покращити умови перебування іноземних туристів у Києві. Про те, як саме, оповідається у статті “Туристів охоронятиме міліція”. А ось увагу столичної “Вечірки” привернуло інше рішення Київради. А саме: усі дитячі садки Києва, які були передані в користування державним і приватним структурам, найближчим часом мають відновити свою роботу як дошкільні установи. Подробиці – у публікації “У дитсадках бракує місць”.
XS
SM
MD
LG