Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура опротестувала нові правила акредитації журналістів у кримському парламенті.


Проти запровадження нових правил протестують працівники мас-медіа, називаючи його обмеженням прав журналістів.

Проти запровадження нових правил протестують працівники мас-медіа, називаючи його обмеженням прав журналістів. Прокуратура Криму визнала як незаконні: обмеження кількості акредитованих журналістів; вимоги про надання при акредитації документів, не передбачених законодавством; заборону звертатися за інформацією до інших джерел, окрім прес-центру Верховної Ради Криму.

З огляду на це прокурор автономії Віктор Шемчук надіслав голові кримського парламенту Анатолію Гриценку вимогу про приведення у відповідність до вимог законодавства положень порядку акредитації.

Водночас він роз’яснив, що Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і за переслідування журналіста при виконанні професійних обов’язків.

Минулого тижня кримські журналісти бойкотували сесію місцевого парламенту, протестуючи проти ухвалення нового Положення про акредитацію працівників ЗМІ при Верховній Раді АРК.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму звернувся до кримської прокуратури з проханням перевірити згаданий документ на відповідність чинному законодавству України.
XS
SM
MD
LG