Доступність посилання

ТОП новини

Представники парламентської коаліції критикують Президента за ветування бюджету


«Антикризовики» заявляють, що знайти 5 мільярдів гривень, необхідних для втілення пропозицій Президента, нереально.

«Антикризовики» заявляють, що знайти 5 мільярдів гривень, необхідних для втілення пропозицій Президента, нереально.

Голова бюджетного комітету, представник Партії регіонів Володимир Макеєнко назвав пропозиції Віктора Ющенка політичними: «Переглянути можна тільки в одному випадку: звідси знімаємо, сюди додаємо. Якщо ми знімаємо, то скажіть мені, будь ласка, звідки ми знімаємо ці кошти?»

Перший заступник голови бюджетного комітету, «нашоукраїнець» Павло Жебрівський пропонує, де взяти кошти: «Суттєві суми можна забрати з так званих інвестиційних проектів. Я назву лише декілька, які не є ключовими, в тому числі для „розігріву“ економіки: 200 мільйонів гривень на створення недержавного пенсійного фонду. За 3 роки існування недержавних пенсійних фондів було сплачено тільки 60 мільйонів, а ми на створення беремо 200. 140 — на Донецький аеропорт, 150 мільйонів — на Бориспільський. Це бізнес! Залучайте, будь ласка, кредити. У всьому світі держава такі вкладення не робить в інфраструктуру аеропортів. Реально за такими інвестиційними проектами тільки я нарахував десь 2,5 мільярди гривень».

Натомість Блок Юлії Тимошенко вважає, що Президентові не варто було накладати вето на цей бюджет, заявив Олександр Турчинов: «Це буде слугувати для комуністів, соціалістів та „регіоналів“ приводом перекласти на нього відповідальність за провал власної внутрішньої політики. Тут є проблема. У всякому разі ще не кінець року, і в них є час врахувати пропозиції і ухвалити бюджет у новій редакції».

У понеділок ввечері Президент ветував Держбюджет на наступний рік.

За повідомленням прес-служби голови держави, Віктор Ющенко запропонував парламентові переглянути розмір прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

За Конституцією, депутати можуть подолати вето Президента щонайменше трьомастами голосами або врахувати його пропозиції та знову подати на підпис голові держави.
XS
SM
MD
LG