Доступність посилання

ТОП новини

Ветування Президентом Держбюджету — це початок «політичної війни» за розпуск парламенту, кажуть у більшості; у Президента і в БЮТ це заперечують


Про нібито плани Президента й БЮТ заявила сьогодні координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова. Представник Президента у парламенті Роман Зварич заперечує ці заяви як необґрунтовані. Блок Юлії Тимошенко також відкидає заяви Богатирьової.

Про нібито плани Президента й БЮТ заявила у четвер координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова.

«Розпочалася відкрита політична війна між гілками влади. Вето, яке необґрунтовано збільшує видаткову частину бюджету майже на 10 мільярдів гривень, має виключно політичні мотиви. Команда війни навколо Президента в черговий раз перемогла самого Президента. Я маю інформацію, що ветування Президентом бюджету є етапом спільного з БЮТ плану розпуску парламенту навесні 2007 року», — сказала Раїса Богатирьова.

Представник Президента у парламенті Роман Зварич заперечує ці заяви як необґрунтовані.

«Я про такий план не знаю. Важко було б навіть розробити такий план у Секретаріаті Президента без участі його представника у Верховній Раді. Я про такі дискусії не чув, я ніколи у стінах Секретаріату навіть не обговорював такі теми. Робляться якісь спекулятивні твердження, які не мають жодного обґрунтування», — каже Роман Зварич.

Блок Юлії Тимошенко також відкидає заяви Богатирьової.

«Хороша реклама Богатирьової, що ми навесні можемо розпустити парламент. Розпустити парламент може лише Президент України, або сам парламент може ухвалити таке рішення. Якщо Богатирьова і її фракція готова підтримати нас у цьому, ну що ж, подивимось», — заявив представник БЮТ Андрій Шкіль.

Два дні тому Президент наклав вето на Держбюджет і повернув його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями. Він запропонував, зокрема, збільшити мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум.
XS
SM
MD
LG