Доступність посилання

ТОП новини

У четвер Президент України спілкувався з пресою. Весь день.


Віктор Міняйло Київ, 14 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Президент України під час спілкування з пресою не виключив скасування політичної реформи та розпуску парламенту, наголосив на незмінності європейського зовнішньополітичного курсу і висловив задоволення рівнем співпраці зі США.

Президент України під час спілкування з пресою.
У всіх своїх діях Президент, звичайно, дотримуватиметься духу і букви законів та Конституції України. Особливо коли це стосується розпуску парламенту: «Я в це поняття хотів би включити і ряд тлумачень, які треба зробити Конституційному судові до тих положень, які сьогодні є сумнівними. Наприклад, якщо не сформований Кабінет міністрів за квотою Президента? Мається на увазі посади міністра оборони чи міністра закордонних справ. Як працює в цьому норматив Конституції щодо розпуску парламенту і відставки уряду? Чи якщо не буде прийнятий бюджет, з урахуванням тієї ситуації, яка сьогодні виникає?»

А така ситуація, на думку Віктора Ющенка, виникає через недосконалість чинного законодавства, зумовленого політичною реформою. Він вважає, що політреформу потрібно або вдосконалювати, або скасовувати.

Президент України також дав зрозуміти, що роботою міністра закордонних справ Бориса Тарасюка повністю задоволений і на жодні компроміси щодо цієї особи не піде.

Задоволений Віктор Ющенко і рівнем співпраці зі Сполученими Штатами Америки: «Ми зосередились у 2006 році на практичній реалізації спільної заяви Президентів обох країн, яку ми зробили у 2005 році. Україні було надано статус країни з ринковою економікою. Були скасовані торговельні санкції стосовно товарів, які походять з України. Скасовано поправку Джексона-Веніка. Я ціную той активний і предметний діалог, який у нас був у 2006 році, і розраховую на його продовження у 2007 році».

Також Президент запевнив, що незмінним залишається курс України на вступ до НАТО і Європейського Союзу. Оскільки, за його словами, інтеграція України до цих інституцій дає позитивний імпульс розвиткові нації.

Єдине, про що Віктор Ющенко не повідомив нації, це чи балотуватиметься на другий термін. Він вважає, що це просто нецікаве питання: «Мене цікавить лише одне. Якщо моя робота протягом років мого президентства буде конструктивна і корисна нації, я матиму діалог із нацією. Це єдиний критерій, який я використовуватиму у перспективі при вирішені цього питання. Відповідь даватиме нація».

Нація дасть відповідь за три роки.
XS
SM
MD
LG