Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Зима на канікулах.


Надія Шерстюк Київ, 15 грудня 2006 року. На календарі - середина грудня, а першим справжнім снігом навіть не пахне. “Небесна канцелярія” частує нас дощами або туманами. Вчені кажуть, що нинішній зимовий сезон є найтеплішим за останні 500 років. У горах немає снігу, а у ботсадах розквітають тропічні рослини. Як переживають люди цю аномально теплу зиму? Які плюси і мінуси неморозної та безсніжної зими? Які неприємності та позитиви вона може принести? Думки екологів, психологів, синоптиків і простих людей - слухайте у “Звуках життя” – “Зима на канікулах”.

Клімат України з давніх часів зумовлював сніжно-холодні зими із завірюхами, констатує Ірина Ставчук, експерт Національного екологічного центру України. Зелена трава і тумани - це аномальне явище, зазначає вона.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Серед тварин особливо відчуває взимку погодні примхи ведмідь. Адже цієї пори року клишоногим треба спати. Це стосується і звірів на волі, і тих, хто мешкає в зоопарку. Щоправда, останніх постійно підгодовують. Коли ж на дворі така теплінь, ведмедям буває не до сну. Розповідає заступник директора Київського зоопарку Любов Коротка.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Кожен день без снігу туристичній індустрії Західної України “влітає в копієчку”. Щоправда, днями нарешті випав перший сніг на знаменитій серед лижників горі Тростян у селищі Славське, на Львівщині. Однак через плюсову температуру майже розтанув. І власникам турбаз знову доводиться ремствувати на вередливість “Небесної канцелярії”. Розповідає львівська кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Щоб нудно-сірий, безсніжний краєвид за вікном не псував вам настрій, додайте у своє життя яскравих теплих кольорів - радить психолог Наталія Кухтіна. Вони викликають позитивні емоції.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG