Доступність посилання

ТОП новини

Шансів на подолання президентського вето не існує, якщо пропозиції Президента щодо Держбюджету не врахують


Про це заявив сьогодні один з чільників “Нашої України” Петро Порошенко.

Про це заявив сьогодні один з чільників “Нашої України” Петро Порошенко: “Президент направив всі свої пропозиції до бюджетного комітету разом з розрахунками. Ці розрахунки переконливо свідчать, що сума додаткових коштів для вирішення ключової проблеми забезпечення пенсіонерів на рівні прожиткового мінімуму, потребує у межах 800 мільйонів гривень, які можна абсолютно легко знайти. Президент наголосив джерела, за якими можна вирішити ці питання. Якщо пропозиції Президента не будуть враховані, або не буде знайдений той компроміс про який у п’ятницю після засідання РНБО стверджував Президент і представники коаліції, то шансів на подолання вето у Верховній Раді не існує”.

Натомість голова бюджетного комітету парламенту Володимир Макеєнко зазначає, що пропозиції Секретаріату нереальні: “Пропозиції їхні приблизно 390 мільйонів гривень. Це знову не той ресурс, який закриє їхні пропозиції. Вони не перекривають скорочення видатків на інформатизацію 100 мільйонів, Донецький аеропорт 140 мільйонів, сумарно це 390-400 мільйонів, це не та ресурсна база, яка перекриває”.

За словами Макеєнка, на втілення пропозицій Президента, за підрахунками самого ж Секретарітау, необхідно понад 6 мільярдів гривень.

А лідерка БЮТ Юлія Тимошенко щодо бюджетної кризи зазначає: “Сьогодні не роздано жодного документа депутатським фракціям щодо домовленостей відносно формату і змісту бюджету, який потрібно ухвалювати. Більше того, на погоджувальній раді я зрозуміла, що ніяких переговорів на цю тему не ведеться, ніякого врегулювання не існує, і не зрозуміло, що ми завтра в залі будемо голосувати. І знову звертаюся до Президента та Прем’єр-міністра, якщо ви не зможете врегулювати, буде долучатися опозиція. Залишити країну без бюджету, в ручному управлінні фінансовими ресурсами на 2007 рік, практично всю країну кинути у фінансово-кримінальну тінь, опозиція за цим просто так спостерігати не буде”. Минулого тижня Президент Ющенко ветував держбюджет-2007, повернувши його до парламенту зі своїми пропозиціями.
XS
SM
MD
LG