Доступність посилання

ТОП новини

Добрі новини року.


Марія Щур Прага, 15 грудня (RadioSvoboda.Ua) – Погані новини йдуть завжди першими. Ïх було багато року, що минає: безперервні теракти в Іраку та Афганістані, військові конфлікти в інших частинах світу, замовні вбивства, аварії та катастрофи. Але 2006 рік приніс і позитивні зміни: більше людей у світі отримало доступ до якісної питної води, покращився озоновий шар над Землею, та й кількість військових конфліктів на земній кулі насправді зменшилася.


Багатії розщедрилися

Багатих людей цього року, як і попередніх років, стало більше, але добра новина в тому, що свої гроші вони тепер витрачають не лише на будівництво палаців чи на купівлю предметів розкоші, а й на добрі справи. У червні двоє найбагатших людей світу об’єднали свої капітали, щоб створити найбільшу в світі доброчинну фундацію.

Ось як американський мільярдер Варрен Баффет пояснив, чому він вирішив пожертвувати 31 мільярд доларів фундації імені Білла та Мелінди Ґейтс: «Я спочатку думав – так ми думали разом з дружиною 50 років тому, що я накопичу багатство упродовж життя, яке потім повернеться до суспільства. Ми гадали, що вона переживе мене і що саме їй випаде це завдання».

Але дружина Варрена Баффета померла раніше. І йому самому довелося очолити чималий список багатих людей, які цього року вирішили витратити накопичені багатства на боротьбу з хворобами і бідністю, на поліпшення освіти та життєвих умов людей у різних куточках світу.

Сам Білл Ґейтс оголосив цього року, що він приділятиме більше уваги своїм гуманітарним справам, і залучить до їхньої реалізації свої організаційні та інші таланти, які й зробили його найбагатшою людиною світу.

Збройних конфліктів стало менше

Серед інших добрих новин є те, що хоча повідомлення про вбитих і поранених домінують у новинах упродовж року, самих збройних конфліктів у світі стало менше. За підрахунками шведського Міжнародного інституту дослідження миру, кількість збройних конфліктів у світі зменшилася до 17, найменше число з часів Холодної війни.

На думку експертів, посприяли цьому зменшенню кінець ери війн за незалежність, більше мирних зусиль міжнародної дипломатії та зростання добробуту в Азії.

Дзвонити з мобільного безпечно

І ще одна добра новина надійшла від лікарів: ті, хто говорять по мобільному телефону, не ризикують здоров’ям. Данські вчені підтвердили, що жодного зв’язку між мобільними телефонами та захворюваннями на рак не існує.

Тож коли ви почуєте дзвінок свого мобільного телефону, відповідайте, бо це не лише безпечно, але це може бути і добра новина.
XS
SM
MD
LG