Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Київради – раунд наступний. Протистояння триває. На черзі столичний бюджет 2007


Олексій Крапивко 19 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні має розпочатись чергове засідання Київської ради. Депутати від опозиції готові відстоювати свої інтереси, депутати від більшості Леоніда Черновецького – теж.

Продовження серіалу “сесія Київради” відбудеться сьогодні – початок о 10. Головне питання – бюджет столиці 2007. Минуле засідання завершилося так само, як і розпочалося: депутати від фракцій БЮТ, “Нашої України” та блоку Кличка заблокували трибуну.

Кількагодинні переговори між головами фракцій у міській раді до результату не привели. Пізніше міський голова Леонід Черновецький зібрав більшість поза сесійною залою і ухвалив рішення провести наступне засідання 19 грудня, замість запланованого на минулий четвер. Це стало приводом для судового позову від Блоку Юлії Тимошенко. Шевченківський суд спочатку задовольнив позов, в якому БЮТівці вимагали скасувати рішення, прийняті поза сесійною залою, як такі, що суперечать регламенту, та скасувати підвищення тарифів на комунальні послуги у 3,5 рази. Однак наступного дня в КМДА повідомили, що Шевченківський суд своє рішення скасував – і підвищені до рекордного для України рівня тарифи залишаються чинними.

Отже позиції, з якими депутати прийдуть сьогодні до Київради. Про кількісний склад у прес-службі Київадміністрації повідомили таке: “Воно планується, все нормально. Тільки кількість депутатів – це щось з області фантастики питання”.

І про якісний склад. Володимир Бондаренко, представник блоку Кличка, розповів про готовність і його блоку і “Нашої України”, і БЮТу вислухати бюджетні пропозиції. Але від питань побиття депутатів, підвищення комунальних тарифів, земельних питань, щодо островів Труханового та Жукового опозиція відмовлятися не збирається.

“Планується розглянути біля 400 питань, в основному – земельні. Ми не погодимось працювати в режимі дерибану і ті питання, які залишилися не вирішені, з тих, що ми ставили як умову продовження сесійних засідань, – без розв’язання цих питань, безумовно, продовжувати роботу сесії ми не будемо. І будемо робити все, щоб вона не продовжувалася в такому дусі” - каже Володимир Бондаренко

Водночас Блок Юлії Тимошенко очікує тиску від Партії Регіонів, каже депутат Київради від БЮТ Сергій Поліщук: “Я впевнений, що знову грудьми будуть стояти хлопці з Партії регіонів. Бо Партія регіонів зараз робить усе, щоб провести максимум питань у Верховній Раді. Для того, щоб розпорошити БЮТівські сили, яких вони, очевидно, бояться”.

Напередодні засідання Олесь Довгий, секретар Київради, зазначив, що основним питанням стане столичний бюджет. Чи будуть розглядатися питання, котрі ставить опозиція, невідомо.
XS
SM
MD
LG