Доступність посилання

ТОП новини

На повноцінну підготовку олімпійської збірної до ігор 2008 року в Пекіні Україна має намір витратити 4 мільйони доларів


Геннадій Мороз Київ, 20 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – 20 мільйонів гривень планує витратити Україна в наступному році на підготовку своїх олімпійців до ігор 2008 року в Пекіні. Саме така сума закладена в проекті державного бюджету країни на наступний 2007 рік.

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктору Корж.
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович доручив новопризначеному міністрові у справах сім’ї, молоді й спорту Віктору Коржу активізувати підготовку українських спортсменів до Олімпійських ігор у Пекіні. На думку глави уряду і колишнього чільника Національного олімпійського комітету, для якнайкращого виступу вітчизняних атлетів на головному спортивному форумі планети слід уже сьогодні зосередити на належній підготовці максимум уваги. А Мінмолодьспорт покликаний забезпечити належні умови для якнайкращої підготовки спортсменів до Олімпіади.

У відборі до майбутнього Чемпіонату світу з гандболу жіноча збірна України двічі зустрінеться з командою Данії

Провал жіночої збірної України з гандболу на останній першості Європи, яка щойно закінчилася у Швеції, вельми ускладнив найближче майбутнє української команди. Посівши одне з останніх місць на Чемпіонаті, бронзові призерки афінської Олімпіади змушені з боєм прориватися на майбутній світовий форум. Так, у вівторок суперницями українок у матчах плей-офф невблаганний жереб обрав одну з найтитулованіших команд світу—збірну Данії. Тут варто згадати лише, що скандинавська дружина тричі поспіль вигравала олімпійське “золото”. Данія — одна з найбільш незручних команд для українських гандболісток. Останні в шести попередніх матчах спромоглися лише на дві нічиї.

Майбутній Чемпіонат світу з гандболу серед жінок буде також відбірним турніром на Олімпійські ігри. Тож у разі провалу в матчах на виліт проти Данії гандболістки України ризикуватимуть залишитися за бортом головного спортивного форуму чотириліття.

Київський “Сокіл” зазнає чергової поразки у відкритій першості Білорусі з хокею

Після переможного виступу на домашньому етапі Єврохокей Челенджу базовий клуб збірної України — київський “Сокіл”— продовжив свої виступи у відкритій першості Білорусі. В черговому матчі Екстра-ліги кияни в гостях зустрічалися з одним із своїх безпосередніх суперників за вихід у плей-офф Чемпіонату—жлобинським “Металургом”. Учорашній матч проходив за помітної переваги господарів. Білоруси домінували на майданчику і в підсумку здобули цілком закономірну перемогу з рахунком 4 : 2.

У складі “Сокола” відзначилися два Олександри — Бобкін та Панченко. У турнірній таблиці київські хокеїсти і надалі передостанні. А нинішнє відставання підопічних Олександра Сеуканда від “прохідного” восьмого місця становить уже 16 очок. І далі ніхто легкого життя “Соколові” не гарантує. Приміром, у наступному турі цієї п’ятниці столичні хокеїсти прийматимуть у Києві міцного середняка білоруської Екстра-Ліги—новополоцький “Хімік”.
XS
SM
MD
LG