Доступність посилання

ТОП новини

Де живе найкращий поліцейський світу? Як світ готується до зустрічі Різдва та Нового року? Які маскарадні костюми нині найпопулярніші?


Ірина Біла Київ, 20 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – “Майже у кожного із затриманих шахраїв ми знаходили візитки чиновників з прокуратури, міліції, СБУ”, — розповідає в газеті “Факти” український міліціонер Борис Попов. Саме він, як стверджує видання, визнаний кращим поліцейським світу 2006 року за розкриття справи про міжнародне злочинне угруповання, що займалося махінаціями з кредитками.

Пам’ятає про сьогоднішнє свято українських правоохоронців і газета “Україна молода”. Відтак напередодні журналісти побували в одному із найбільш втаємничених для стороннього ока вищих навчальних закладів — Навчально-науковому інституті підготовки слідчих і криміналістів Київського національного університету внутрішніх справ. Сьогодні тут навчається багато дівчат. Чому жінки обирають таку складну і небезпечну професію — це одне із питань, яке не лишили поза увагою газетярі. Світ готується зустріти Різдво і Новий рік. У кожній країні це відбувається по-різному. Але кожна прагне здивувати світ чимось особливим. Так у Венеції встановили семиметрову ялинку зі скла, а в Австрії – з льоду. Щоправда, через занадто теплу зиму від останньої за кілька днів лишилася тільки велика калюжа. Про інші новорічні дива також переповідає „Україна молода”. “Слідами фальшивих купоно-карбованців” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” розповідає про здобутки українських правоохоронців 15-річної давнини. Мова — про розкриття афери, пов’язаної з підробкою купоно-карбованців. І, як стверджує парламентське видання, до цього були причетні спецслужби кількох країн. Журнал Radar опублікував рейтинг найжахливіших дитячих іграшок в історії США. Перше місце там посіли гострі дротики, призначені для метання на дальність. У середині 80-х вони призвели до майже семи тисяч травм у дітей і 4 смертельні випадки. Друге місце – за набором для юних фізиків, що надійшов у продаж ще 1951 року. У нього входив уран-238, один із продуктів розпаду якого – радон-222, спричиняв рак, лейкемію та інші важкі захворювання. Але про це наука дізналася лише через десятиліття. Подробиці – в статті “Атомна лабораторія” для дітей”, яку друкує газета “Сегодня”. У кого б нарядитися, щоб не відстати від маскарадної моди – консервативної і водночас перемінної? Деякі поради від модельєрів, художників, власників фірм з прокату костюмів пропонує “Газета по-київськи”. Найзатребуванішими упродовж останніх двох місяців, інформує видання, були костюми ковбоїв та піратів. А зараз їх уже стали випереджати костюми Дідів Морозів.
XS
SM
MD
LG