Доступність посилання

ТОП новини

Уряд проситиме парламент і Президента призначити тимчасового виконувача обов’язків глави МЗС


Про це сьогодні заявив прем’єр Віктор Янукович. Бориса Тарасюка сьогодні знову не пустили на засідання Кабміну. Депутати від Партії регіонів заблокували усі входи та виходи зали, де воно відбувалося. Борис Тарасюк заявив, що сьогодні має намір звернутися до Генеральної прокуратури у зв''язку з діями депутатів Партії регіонів в Кабміні.


Про це сьогодні заявив прем’єр Віктор Янукович:

“Що стосується сьогоднішнього інциденту, ми його розглянули сьогодні на уряді і вирішили звернутися до Верховної Ради, до Президента призначити тимчасового виконувача обов’язків міністра закордонних справ. За положенням про Міністерство закордонних справ, тимчасовим виконувачем обов’язків має бути заступник міністра. Краще було б, щоб Президент визначився, хто це буде. Якщо Президент не визначиться, тоді це рішення ухвалюватиме Верховна Рада”.

Антикризова коаліція і надалі критикує ухвалу Шевченківського суду Києва щодо призупинення парламентської постанови, якою Бориса Тарасюка звільнили з посади міністра.

Перший віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк:

“Я твердо переконаний, що суд не мав права ухвалювати подібного рішення. Логіки немає, бо Верховна Рада за поданням Президента призначає, і за поданням Президента звільняє голову СБУ, про міністра оборони, і про міністра закордонних справ йдеться лише, що Верховна Рада за його поданням призначає їх”.

Бориса Тарасюка сьогодні знову не пустили на засідання Кабміну.

Ще задовго до засідання депутати від Партії регіонів заблокували усі входи та виходи зали, де воно відбувалося. Біля дверей кімнати у той час, коли Борис Тарасюк намагався зайти, відбулося кілька сутичок між депутати із Партії регіонів і депутатами, які прийшли підтримати Бориса Тарасюка.

Ось що сказав звільнений парламентом з посади міністра закордонних справ Борис Тарасюк:

“Це є свідченням беззаконня, і це беззаконня творять депутати з однієї партійної фракції – Партії регіонів. Вони порушують закон, Конституцію. На підтвердження цього вони говорять про постанову Верховної Ради. Я показую вам ухвалу Шевченківського районного суду від 10 грудня, якою суд призупинив дію постанови Верховної Ради від 1.12 про звільнення Тарасюка Бориса Івановича”.

Борис Тарасюк заявив, що сьогодні має намір звернутися до Генеральної прокуратури у зв''язку з діями депутатів Партії регіонів в Кабміні.

Представник фракції “Нашої України” Микола Катеринчук звинувачує “регіоналів” в хуліганстві:

“У діях депутатів Партії регіонів проглядаються хуліганські дії. Вони завдали фізичної шкоди Борису Тарасюку. Принаймні ми захищали Тарасюка від того побиття, яке там відбувалося”.
XS
SM
MD
LG