Доступність посилання

ТОП новини

Якими проблемами зараз переймається опозиціонер Олександр Турчинов? Скільки киян не зможуть подужати нові житлово-комунальні тарифи? Де можна зберігати цінні речі, котрі не можна застрахувати?


Ірина Біла Київ, 22 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – “Права рука” Юлії Тимошенко Олександр Турчинов не має й хвилини вільного часу”, — стверджує газета “Україна молода”. Бо життя в опозиції передбачає постійне перебування в русі. Боротьба за закон про опозицію й дострокові вибори народних депутатів, “нічне” протистояння у Київській міськраді, і на кожному кроці — натовпи журналістів із проханням прокоментувати перше, друге, третє, та ще й бюджет... Втиснувшись у графік поважного БЮТівця, журналісти видання попросили й собі пана Турчинова прокоментувати останні події й підбити політичний підсумок 2006 року. Інтерв’ю має заголовок “Олександр Турчинов: Підстава для позачергових виборів — нелегітимна конфігурація більшості”.


У цьому ж числі видання розповідає, що СБУ викрила фірму, котра таємно прослуховувала громадян та високопосадовців як за великі гроші, так i не дуже. Подробиці – в статті “Прослушка” на замовлення. Ціна договірна”. Майже 80% опитаних киян не зможуть оплатити нову вартість житлово-комунальних послуг, стверджує газета “Голос України”. Докладніше про реформу в житлово-комунальному господарстві, нові ціни на послуги та інше — в публікації “Тарифи як гамлетівське запитання”. Чи можна вступити до вузу без хабара, чому вузи навчають не тому, що треба в реальному житті, як впливають серіали на школярів? Про ці та інші проблеми на шпальті “Освіта: без рожевих окулярів”, яку також друкує парламентська газета. З 1 липня цього року діє закон про заборону куріння в громадських місцях. Але як стверджує “Газета по-київськи”, столичний майдан як був “центральною курилкою, так і лишився. У матеріалі “Тютюн у законі” видання зауважує, що, незважаючи на нове законодавство, ті, хто курить, як і раніше, почуваються в Києві комфортно. “Хмарочоси наступають на місто” – у статті під таким заголовком газета “Сегодня” знайомить з територіальними межами, поза якими в Києві заборонять будувати багатоповерхівки. Де краще зберігати цінні речі, які не можна застрахувати? – конкретні поради пропонує видання “Сейчас”. Насамперед – це банківські сейфи, де можна лишати будь-які компактні цінності. Вартість послуг коливається від гривні до 12 за добу залежно від розміру сейфу, тривалості використання та кількості ключів. Як не крути, пише газета “Факти”, але більшість українців відзначають Новий рік у компанії телезірок. Прикраса столу – телевізор зближує і ведучих, і глядачів. Щоправда, самі телевізійники рідко сидять за святковими новорічними столами. Вони або десь відпочивають, або на роботі. Про те, де зустрічатимуть 2007 рік знані українські телевізійні ведучі, розповідає газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG