Доступність посилання

ТОП новини

Президент переконаний, що його вимоги про підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати і пенсії виконають


Про це Віктор Ющенко сказав в інтерв’ю журналістам, відповідаючи на запитання, чому він підписав Державний бюджет на 2007 рік. За його словами, питання про підвищення соціальних гарантій були предметом публічних домовленостей.


Про це Віктор Ющенко сказав в інтерв’ю журналістам, відповідаючи на запитання, чому він підписав бюджет на 2007 рік.

За словами глави держави, питання про підвищення соціальних гарантій були предметом публічних домовленостей: «Це публічні домовленості, що вимоги, які ставить Президент, будуть виконані».

«Якщо через 90 днів не буде підвищений прожитковий мінімум, мінімальна зарплата і пенсія, я переконаний, що будуть стояти мільйони людей на стороні Президента. І прожитковий мінімум, і мінімальна заробітна плата, і мінімальна пенсія – все буде виконано, – так, як я передбачав в своїх пропозиціях», – наголосив Президент України.

Віктор Ющенко підписав Держбюджет на 2007 у п’ятницю.

У повідомленні прес-служби глави держави сказано, що Кабмін та Верховна Рада виконали головну вимогу Віктора Ющенка – збільшили рівень соціальних стандартів для населення на наступний рік.

22 грудня Верховна Рада зобов’язала Кабінет міністрів внести на розгляд парламенту законопроекти щодо внесення змін до держбюджету на 2007 рік з метою збільшення рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Від 1 квітня 2007 року уряд має збільшити прожитковий мінімум до 397 гривень, а з 1 жовтня – до 406 гривень. Таким чином, вимогу Президента України щодо збільшення мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму з 380 до 406 грн. виконано урядом та парламентом.

Також, відповідно до рішення Верховної Ради, мінімальна заробітна плата від 1 травня буде збільшена до 420 грн., від 1 серпня – до 430 грн., а від 1 грудня – до 460 грн.

Тим часом, лiдерка блоку свого iменi Юлiя Тимошенко заявила, що, підписавши державний бюджет на 2007 рiк, Президент України Вiктор Ющенко взяв на себе вiдповiдальнiсть за зубожіння народу.

«Вiктор Ющенко не мав морального права підписувати бюджет, знаючи про всi його недоліки. Потрібно було залишити право підпису Олександру Морозу (голова Верховної Ради) разом iз вiдповiдальнiстю, як це передбачено Конституцiєю», – цитує лiдерку БЮТ її прес-служба.
XS
SM
MD
LG