Доступність посилання

ТОП новини

СБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень у Харкові 16 грудня


Керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масового безладдя та побитті громадян.


За повідомленням прес-центру СБУ, кримінальну справу порушено за ч. 1 статті 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, а також активна участь у масових заворушеннях).

Служба безпеки України надіслала запити до державних закладів та установ, а також фізичним особам, які були причетні до подій 16 грудня в Харкові для надання ними пояснень.

18 грудня керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масового безладдя та побитті громадян 16 грудня у Харкові.

За словами керівника департаменту з правових та економічних питань торгової групи «Таргет» Владислава Протаса, інцидент «при повному невтручанні міліції» стався під час силового захоплення спірної ділянки території, виділеної під забудову по вул. Клочківській.

Протас повідомив, що у суботу, 16 грудня, під час мітингу проти будівництва супермаркету в присутності Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса «кількасот бойовиків» учинили розправу над працівниками «Таргета», під час якої постраждали і місцеві мешканці.

Владислав Протас наголосив, що під час так званого «мирного мітингу» постраждали 21 співробітник фірми «Таргет», із них троє отримали серйозні травми.
XS
SM
MD
LG