Доступність посилання

ТОП новини

Підприємство «Міттал Стіл Кривій Ріг» протягом цього року збільшило обсяг шкідливих викидів на понад півмільйона тонн


Про це повідомило Держуправління охорони навколишнього середовища на Дніпропетровщині.

Про це повідомило Держуправління охорони навколишнього середовища на Дніпропетровщині.

За інформацією з Держуправління охорони навколишнього середовища, обсяги шкідливих викидів “Міттал Стіл Кривій Ріг” зросли за рахунок збільшення виробничої діяльності. Частка підприємства в забрудненні атмосфери Кривого Рогу перевищує 68%, а в забрудненні області — це майже третина.

Між тим комбінат, як кажуть природохоронці, не в повному обсязі виконує заплановані природоохоронні заходи, зокрема щодо зменшення викидів від трьох фабрик. В цілому, на поліпшення екології цього року на підприємстві витрачають коштів на 50% менше, ніж торік.

Держуправління охорони навколишнього середовища має намір спрямувати офіційні заяви на адресу Мінприроди й облдержадміністрації з пропозицією призупинити роботу особливо небезпечних підрозділів підприємства..

Між тим з “Міттал Стіл Кривій Ріг” повідомили, що цього року підприємство в повному обсязі виконало гірничотехнічний етап рекультивації земель, а наступного року — планує завершити спорудження полігона для промислових відходів. Тоді можна буде щорічно давати раду понад 300 тисячам тонн небезпечних відходів.

Раніше прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба заявляв про те, що прокуратура тримає на контролі виконання плану екологічних заходів на ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг”.
XS
SM
MD
LG