Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Бенедикт XVI: «ЛЮДСТВО ПОТРЕБУЄ БОГА»


У понеділок, в день Різдва Христового, Папа Римський звернувся до християнського світу з традиційним благословінням і посланням «Urbi et orbi». Він апелював до «ситих і зневірених», до тієї частини людства, яка сьогодні найбільше потребує допомоги і підтримки Господа Бога.

Папа Римський Бенедикт XVI
Людство щасливе і водночас зневірене, воно потерпає від ненависті і насильства , тероризму та бідності, а з іншого боку – переживає часи тотального матеріалізму, просить допомоги і шукає порятунку. Таке суспільство нині найбільше потребує підтримки Всевишнього, говорить Папа, відповідаючи на запитання, чи важлива нині роль Ісуса Спасителя, коли людина вже потрапила на Місяць і комфортно почувається в період технічного прогресу.

Саме про це Різдвяне послання „Urbi et orbi”, виголошене в понеділок у Ватикані з балкона базиліки Святого Петра.

Покласти край жорстокому насильству

Нині в світі все ще вмирають від голоду і спраги, хвороб та бідності, і все це відбувається у час розкоші, говорить понтифік. Він також згадав і про тих: "... Хто є жертвою расистської і релігійної ненависті, кому заважає нетолерантність і дискримінація, втручання політики, фізична і моральна примусовість у вільному віросповіданні".

Різдво Христове є святом радості та надії і для регіонів, котрі потерпають від воєнних конфліктів як, наприклад, Близький Схід, наголосив Святіший Отець: "Я звертаюся до всіх, від кого залежить доля Іраку, покласти край жорстокому насильству , що призвело до кровопролиття, тоді кожний мешканець країни зможе продовжувати спокійне, нормальне життя".

Посилаючи вітання потерпілим і зневіреним, понтифік висловив бажання здійснити подорож до Святої землі. Після проповіді Бенедикт XVI привітав усіх з Різдвом Христовим, промовляючи 62 мовами світу.


А в урочистій Різдвяній месі, котру опівночі з неділі на понеділок відправив Папа Римський у соборі Святого Петра, йшлося про дітей. Символ Христа, який народився в яслах, повинен нагадувати про те, що у світі живуть бідні і знедолені діти. Бенедикт XVI cказав: "Дитя Віфлеєма змушує нас поглянути на всіх дітей, особливо тих, хто страждає, потерпає від жорстокості та насильства, хто змушений жебракувати, на дітей, які голодують і позбавлені любові”.

Ні! – абортам

Понтифік говорив про "народжених і ненароджених", наголосивши у такий спосіб про заборону абортів католицькою церквою. Він назвав ганьбою жадібне прагнення дорослих до матеріалізму, закликав їх позбутися меркантильності і бути безкорисними у ставленні до дітей.

Нічну Різдвяну месу прийшли послухати майже 10 тисяч осіб: кардинали, члени італійського уряду і посли 186 держав. Набагато більше народу зібралося біля собору на площі Святого Петра. Там з великих екранів люди спостерігали за святковою службою.
XS
SM
MD
LG