Доступність посилання

ТОП новини

З наступного року Росія продаватитме газ Молдові по 170 доларів за тисячу кубометрів


Це на 10 доларів більше, ніж вона платить останні півроку, повідомив представник російської компанії “Газпром" Сергій Купріянов.

Це на 10 доларів більше, ніж вона платить останні півроку, повідомив представник російської компанії “Газпром" Сергій Купріянов.

За його словами, договір між країнами передбачає поступове підвищення ціни протягом кількох наступних років.

Тим часом, переговори Білорусі з російською компанією-монополістом щодо вартості газу завершились безрезультатно.

Росія пригрозила з січня припинити поставки газу до сусідньої країни, якщо офіційний Мінськ не погодиться на умови “Газпрому”.

Компанія вимагає за тисячу кубометрів “блакитного палива” 200 доларів – це в 4 рази більше, ніж зараз.

Однак Купріянов заявив, що Білорусь може претендувати на ціну в 110 доларів, якщо вона дозволить Росії користуватись половиною своєї газотранспортної мережі, контрольованої державою.

Голова “Газпрому” Олексій Міллер покладає відповідальність за результат переговорів на білоруську сторону: "Час минає швидко і, звичайно, вся відповідальність за ситуацію, яка наразі склалась у наших відносинах (кінець року, а в нас не підписана угода), лежить на білоруській стороні. “Газпром”, Російська Федерація пішли назустріч з усіх питань, запропонували найвигідніший режим. Ми вважаємо, що ці умови є більш ніж прийнятними”, – наголосив глава російської газової компанії.
XS
SM
MD
LG