Доступність посилання

ТОП новини

СБУ встановила імена близько 40 активних учасників сутичок у Харкові


Слідство з’ясувало, що в подіях 16 грудня брали участь, окрім харків’ян, представники інших регіонів. Начальник харківського Управління СБУ Андрій Мухатаєв повідомив про тиск окремих осіб на розслідування кримінальної справи.


Про це повідомив начальник харківського Управління СБУ Андрій Мухатаєв. За його словами, слідство встановило, що в подіях 16 грудня брали участь, окрім харків’ян, представники інших регіонів. Мухатаєв повідомив також про тиск окремих осіб на розслідування кримінальної справи.

Харківська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом масових безчинств у Харкові 16 грудня.

Пізніше кримінальну справу порушили за фактом недбалості з боку посадових осіб управління МВС Харківщини під час масових сутичок.

А пізніше вже СБУ порушила кримінальну справу за статтею “масові безчинства”. Кримінальну справу порушено за ч. 1 статті 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, а також активна участь у масових заворушеннях).

18 грудня керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масового безладдя та побитті громадян 16 грудня у Харкові.

За словами керівника департаменту з правових та економічних питань торгової групи «Таргет» Владислава Протаса, інцидент «при повному невтручанні міліції» стався під час силового захоплення спірної ділянки території, виділеної під забудову по вул. Клочківській.

Протас заявив, що у суботу, 16 грудня, під час мітингу проти будівництва супермаркету в присутності Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса кількасот молодиків учинили розправу над працівниками «Таргета», під час якої постраждали і місцеві мешканці.

Владислав Протас наголосив, що під час так званого «мирного мітингу» постраждали 21 співробітник фірми «Таргет», із них троє отримали серйозні травми.
XS
SM
MD
LG