Доступність посилання

ТОП новини

Про В. Януковича, його підсумки та мрії.


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 27 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні Прем’єр-міністр Віктор Янукович не тільки провів засідання Кабінету Міністрів, а й розповів країні про те, що його уряд зробив у 2006 році, що збирається зробити. Говорив він і про свої мрії...


Віктор Янукович дуже задоволений як здобутками свого уряду, так і співпрацею із Верховною Радою: “Нам з вами вдалося досягти позитивного результату у співпраці з парламентом. Біля 80% законів, які розглядалися у парламенті – це були закони уряду. Вони були спрямовані на покращення економіки і покращення соціальних стандартів життя українського народу. Антикризовій коаліції і уряду вдалося застабілізувати ситуацію у країні. 2007 ми починаємо з великою надією, що ця стабілізація буде продовжуватися”.

"Будемо чесними і відкритими..."

Головне питання – відносини і домовленості з Президентом... Чи виконає Прем’єр зобов’язання щодо збільшення соціальних видатків, які уряд дав Президенту? Віктор Янукович вважає, що виконати закон про бюджет у такій редакції надзвичайно важко: “Але ми вже взяли на себе таку відповідальність, то будемо її виконувати. Ми будемо чесними та відкритими, і якщо ми подивимося по першому півріччю, що нам чогось не вдасться зробити, чи ми десь не врахували свої сили, ми чесно вийдемо і скажемо про це і в парламенті, і суспільству, як би важко не було говорити правду. Скоріш за все, ми виконаємо свої зобов’язання”.

Зовнішня політика уряду та Президента, на думку Віктора Януковича, стане узгодженою лише після ухвалення закону “Про засади внутрішньої та зовнішньої політики”: “Ми будемо прагнути до того, щоб зовнішня політика була узгоджена і була єдиною. Для цього зараз підготовлений для розгляду у парламенті закон “Про засади зовнішньої та внутрішньої політики”. Під час розгляду цього закону, ті розбіжності, які існують, будуть врегульовані. Але я хотів би сказати, що ми маємо розбіжності лише у тактиці, не у стратегії. Ми проти популізму у питаннях внутрішньої та зовнішньої політики”.

"Тарасюку бажаю тільки добра"

У свої сьогоднішніх висловлюваннях Віктор Янукович був навдивовижу толерантний щодо особи Бориса Тарасюка: “Що стосується Бориса Івановича, то мені здається, що він внутрішньо уже готовий прийняти рішення. Але це вже його справа особиста, я не хочу нічого поганого Борису Івановичу, я йому бажаю тільки добра. Як він це зробить, як чинитиме Президент – це вже їхня справа, але я хотів би, щоб вони користувалися лише державними інтересами”.

Водночас Віктор Янукович висловив побоювання щодо долі закону “Про Кабінет Міністрів”, який парламент ухвалив минулого тижня. Нашоукраїнці та представники президентської сторони прогнозують, що Віктор Ющенко накладе на цей документ вето.

...і про мрії

Віктор Янукович сьогодні поділився з журналістами також мріями: “Завжди я мрію, як побільше зробити добра людям. Це також мій принцип. Багато чого в житті мені вдавалося побачити у мріях. Зараз уже багато чого вдається втілювати у життя”.

А завтра підсумки політичної ситуації та діяльності уряду мають оприлюднити Секретаріат Президента та РНБО. Прем''єру не сподобався такий намір. Він заявив, що оцінку має давати народ.

Інтрига залишається. Принаймні, до завтра.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG