Доступність посилання

ТОП новини

У Криму ухвалили республіканський бюджет. Ніхто не знає, який.


Володимир Притула Сімферополь, 28 грудня 2006 р. (RadioSvoboda.Ua) – Верховна Рада Криму сьогодні ухвалила республіканський бюджет автономії на наступний рік. Але його деталей ніхто до ладу не знає, бо відповідні документи не отримали не лише журналісти, а й депутати.

Верховна Рада АРК.
Сьогоднішня позачергова сесія виявилася як ніколи короткою – тривала всього 15-20 хвилин. Більшість журналістів навіть не встигли увімкнути магнітофони. Мене виправдовує лише те, що прем’єр-міністр Криму Віктор Плакида теж не встигнув на голосування, настільки воно було блискавичним. Тож глава місцевого уряду теж не зміг пояснити журналістам, у чому особливості і переваги бюджету автономії на 2007 рік, ухваленого 82 голосами депутатів із проурядової більшості.

Усе на чесному слові?

За офіційними даними, новий бюджет АРК перевищує 1 мільярд 800 мільйонів гривень, що на чверть більше попереднього бюджету. Його дохідна частина на 1 мільйон більша витратної – за рахунок трансфертів із Держбюджету України. Кримський спікер Анатолій Гриценко назвав цей фінансовий документ збалансованим і таким, що враховує усі побажання депутатів.

Проте не всі народні обранці у це повірили, каже депутат від групи “Крим” Володимир Казарін. "На жаль, за нинішнього керівництва Верховної Ради Криму ми працюємо "з колес", і щоразу у залі нам кажуть, що ваші пропозиції враховані, а паперів у нас на руках немає. Ціла низка статей не тільки не збільшена, але й зменшена у бюджеті, зокрема, у сфері культури. Незадовільно вирішуються питання у сільському господарстві, молодіжному будівництві, аж до проблем депортованих громадян”, — заявив Володимир Казарін.
XS
SM
MD
LG