Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко визначив пріоритетні напрямки реформування системи адміністрування податку на додану вартість


Своїм указом Президент України ввів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони від 15 грудня.

Про це мовиться в указі Президента України від 28 грудня.

Своїм указом Віктор Ющенко ввів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони від 15 грудня. Згідно з рішенням РНБО, у сфері ПДВ є серйозні негативні тенденції, законодавство складне, а механізм його реалізації непрозорий і неефективний.

РНБО визнав рівень законодавчого забезпечення функціонування ПДВ і механізм його адміністрування незадовільним. Пріоритетними напрямками реформування системи адміністрування ПДВ визначено нову модель адміністрування, що базується на автоматизації процесів збору й аналізу інформації про рух сум податку, формування електронної бази даних про платників податків, впорядкування існуючих пільг з ПДВ, спрощення звітності суб''єктів господарювання, уніфікації бухгалтерського й податкового обліку.

Серед пріоритетних напрямків - поліпшення оподатковування суб''єктів малого бізнесу, впорядкування і спрощення норм податкового законодавства.

З 1 липня 2007 року повинен бути уведений електронний контроль за оборотом ПДВ.

В. Ющенко доручив Кабміну розробити й затвердити до 20 січня 2007 року спрощений порядок відшкодування ПДВ, сформувати й затвердити до 1 лютого 2007 року список платників ПДВ, які відповідають критеріям сумлінних, а також за 2 місяці розробити й подати на розгляд Верховною Радою законопроект про внесення змін до законодавства з ПДВ.
XS
SM
MD
LG