Доступність посилання

ТОП новини

Українські колядки (розмова з сестрами-бандуристками Сокальськими).


Богдана Костюк Київ, 28 грудня 2006 р. (RadioSvoboda.ua) – Християнство вступило у різдвяні свята. У ці дні повсюди лунають святкові мелодії та пісні. Напередодні цих свят українські сестри-бандуристки Сокальські, Ольга і Соломія, випустили диск з різдвяними піснями.

Сестри Сокальські зізнались, що колядок їх навчили бабусі і батьки, а європейські різдвяні пісні дівчата записали на побажання своїх численних іноземних симпатиків. Розповідає Ольга Сокальська: "Насамперед, різдвяний репертуар є дуже цікавим, дуже багатим і дуже казковим. Оскільки ми завжди з дитинства колядували, і цей час різдвяний – найулюбленіший, ми вирішили записати українські, а оскільки ми часто концертуємо за межами України, то замовлення поступили, чи не записали би ми інших народів коляди. І ми тоді познайомилися з репертуаром інших народів і вирішили такий альбом записати".

Соломія Сокальська продовжує: "Там, правда, зі слов''янських коляд є тільки Україна. А всі інші там є спірічаели, австрійська, німецька".

Але, як стверджують сестри Сокальські, усі різдвяні пісні, де би вони не були написані, єднає їхня сутність: розповідати про народження Ісуса Христа, який веде нас за Віфлеємською зіркою до Бога.
XS
SM
MD
LG