Доступність посилання

ТОП новини

Бюджет Києва ухвалений. Опозиція вважає, що головний удар прийме на себе середній клас.


Олексій Крапивко 29 грудня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні міський голова Києва дасть прес-конференцію. Він говоритиме, кути підуть гроші з нещодавно ухваленого бюджету столиці і якими будуть ціни на житлово-комунальні послуги.


За новий бюджет Києва 2007 проголосували 67 депутатів із блоку Черновецького, Партії Регіонів та Соціалістичної партії.

Леонід Черновецький задоволений бюджетом і вважає його найсоціальнішим: “...найсоціальніший за останні 15 років бюджет міста Києва, в якому передбачена пряма допомога кожному киянину із державного бюджету шляхом доплати грошей. Це буде постійно, і я думаю, ми будемо свідками дивовижних речей, дуже моральних”.

Новий бюджет передбачає 13,5 мільярдів гривень доходів і стільки ж видатків. Майже половину доходів – податкові надходження.

Опозиція проти

Проти ухвалення бюджету голосувала майже вся опозиція. За словами голови фракції БЮТ в Київраді Тетяни Мєліхової, поправки, запропоновані БЮТівцями не були включені. Зокрема вони пропонували збільшити частину доходів на 1,7 млрд гривень за рахунок надходжень від продажу землі на аукціонах. Опозиція також вважає, що цей бюджет спрямований проти середнього класу.

Депутат Київради Михайло Бродський наголошує: “Справа в тому, що ці гроші не він даруватиме киянам бідним, а ці гроші надходитимуть з податків середнього класу. Який сплачує ці податки в місті Києві, і який хотів би, щоб вони пішли на міліцію, на медицину, на школу, на те, що їх цікавить і, звичайно частина має піти й бідним, але не все”.

Підвищені тарифи поки що не є дійсними

Тарифи на житлово-комунальні послуги розглядає відповідна комісія на предмет їхньої обґрунтованості. Голова комісії Олександр Клюс заявив, що поки нові, підвищені у 3,5 рази, тарифи не є дійсними: “Я хочу сказати, що результатів роботи ще не має, тому говорити наскільки збільшаться чи зменшаться, немає підстав. Якщо діють старі тарифи, то у вас немає юридичних підстав платити по нових. Ви можете не платити, подавати на тих, хто їх виписував, у суд. І хай вони вам всю моральну шкоду відшкодовують”.

Роботу комісія планує завершити 15 січня, і саме тоді стане відомо, як розподілятимуться бюджетні кошти.
XS
SM
MD
LG