Доступність посилання

ТОП новини

«Штраус-концерт» у Національній опері напередодні Нового року.


Леся Олійник Київ, 30 грудня 2006 р. (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Національна опера України запрошує на вечір музики родини Штраусів. Проведення такого концерту уже стає для Києва традиційним.

Напередодні новорічних свят Національна опера України запрошує на вечір музики знаменитої родини Штраусів. Чарівні, іскристі мелодії і граціозні ритми допоможуть слухачам налаштуватися на радісний, святковий настрій. Новорічний «Штраус-концерт» відбувається в Києві вже третій рік поспіль. Його проводить Симфонічний оркестр Національної опери України під орудою Германа Макаренка.

«Вальсова династія»

Весь вечір оркестр гратиме вальси, польки, галопи і марші Штраусів. Адже родину австрійських композиторів Йогана Штрауса-батька та його трьох синів справедливо називають «вальсовою династією». Штраус-старший створив таке чудо, як «віденський вальс», тому його називали «батьком вальсу», а його син – теж Йоган Штраус – дістав корону «короля вальсу». Можливо, як ніхто інший, Йоган Штраус-молодший зумів передати музикою вируючу радість життя.

Саме такий стан душі прагне створити для слухачів Герман Макаренко, який є автором і організатором «Штраус- концертів» в Національній опері. За словами диригента, він сподівається, що красиві, популярні мелодії привернуть увагу багатьох до класичної музики, до духовних цінностей людства.
XS
SM
MD
LG