Доступність посилання

ТОП новини

Саддама Хусейна поховали у його рідному селі Ауджа, неподалік Тікріта


Саддама Хусейна стратили в результаті вироку справедливого суду, заявив Президент США Джордж Буш. Такої ж позиції дотримуються Великобританія та Австралія. Натомість Євросоюз та правозахисники осудили страту.


За інформацією арабського телеканалу “Аль-Джазіра”, раніше повідомлялось, що колишній іракський лідер буде похований у місті Рамаді – одному із центрів сунітської общини Іраку.

Саддама Хусейна стратили в суботу у Багдаді за вироком суду, який визнав його винним у злочинах проти людяності.

Прем´єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі привітав страту Саддама і закликав до співпраці тих його прихильників, які не заплямували себе злочинами.

Саддама Хусейна стратили в результаті вироку справедливого суду, заявив Президент США Джордж Буш. Такої ж позиції дотримуються Великобританія та Австралія. Смертний вирок колишньому іракському лідеру підтримали Ізраїль та Іран.

Натомість Євросоюз та правозахисники осудили страту.

В оприлюдненій в неділю заяві представник російського МЗС Михайло Каминін назвав страту розправою і відкритою наругою над гуманістичними цінностями. Він поклав відповідальність за все, що коїться в Іраку на тих, хто направляв до цієї країни свої війська.

Низка світових лідерів, противників смертної кари, закликали іракську владу – не виконувати смертного вироку. Проти смертного вироку висловився, зокрема, Папа Римський Бенедикт Шістнадцятий.

Єгипетська преса розцінила страту Саддама як жертву, принесену у мусульманське свято жертвоприношення Ід аль-Адха.

Саддаму Хусейну було 69 років. Із 1979 року він був керівником Іраку.

За роки правління Хусейна загинули тисячі його політичних противників, жорстко переслідували представників шиїтської і курдської громад.
XS
SM
MD
LG