Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликав політиків до дотримання домовленостей


У новорічному телевізійному зверненні він нагадав про те, що Універсал національної єдності не було виконано політиками, які його підписували. А серед досягнень 2006 року Президент України назвав визнання Глодомору 1932-33 років актом геноциду, а також проведення демократичних виборів. Глава держави побажав українцям у новому році єдності та злагоди.


Про це він сказав у новорічному телевізійному зверненні.

«Я звертаю увагу на три простих пріоритети: українські політики повинні дотримуватися домовленостей; у владі не може бути атмосфери війни; Україні потрібен новий подих. Нам потрібні нові імпульси в економіці, у створенні єдиного національного гуманітарного простору», – наголосив глава держави.

Віктор Ющенко нагадав про те, що Універсал національної єдності не було виконано політиками, які його підписували.

«Ми вперше сформулювали політичний план розвитку країни – Універсал національної єдності, і в той же час суспільство стало свідком того, що український політикум нівелював вагомість узятого зобов''язання», – зазначив Президент.

Разом з тим Віктор Ющенко назвав серед політичних досягнень року демократичні вибори: «Ми зуміли дотримуватися демократичного курсу і провести перші чесні вибори».

Президент вважає головною подією 2006 року визнання Верховною Радою Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу: «В 2006 році, з волі людей, Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років актом геноциду. Це подія історичного масштабу, найбільш значимий факт національного життя в році, що минає».

Серед досягнень 2006 року Ющенко також назвав появу 400 тисяч немовлят. Він сказав, що українці перестають бути байдужими, що показує участь у благодійній акції зі збору грошей на дитячу «Лікарню майбутнього».

Посилаючись на дані соціологічних опитувань, Ющенко зазначив, що українці стали більш патріотичними за рахунок настроїв молоді східних і південних областей.

Президент висловив упевненість у єдності в Україні: «Я поважаю слова мудрості голів церков в Україні на підтримку ідей примирення і взаєморозуміння. В України є потужний ресурс єдності – це головний висновок року».

Віктор Ющенко закликав усвідомити, що Україна – це країна з єдиною мовою і єдиною культурою, тисячолітньою історією і власним національним характером. При цьому він закликав до толерантності.

Глава держави побажав українцям у новому 2007 році злагоди, добра і єдності: «Ми зустрічаємо Новий рік. Я щиро бажаю українському народу злагоди, єдності і добра в 2007 році. Я прошу Господа про захист для нашої країни».
XS
SM
MD
LG