Доступність посилання

ТОП новини

Південно корейський дипломат Пан Гі Мун сьогодні офіційно займає посаду Генерального Секретаря ООН


Він змінює на цій посаді Кофі Аннана, який очолював найбільшу міжнародну організацію впродовж 10-ти років.

Він змінює на цій посаді Кофі Аннана, який очолював найбільшу міжнародну організацію впродовж 10-ти років.

Противники Пан Гі Муна називають його “виконавчим клерком” і закидають йому винятковий бюрократизм. А прихильники корейця навпаки вбачають у цій рисі позитив.

На прес-конференції після присяги новий генсек визначив свою діяльність в організації. А це – укріплення ООН шляхом консолідації і координації; добір персоналу; відновлення довіри до ООН.

Пан Гі Мун: “Як Генеральний Секретар я намагатимусь віддати належне таланту і вмінню персоналу, оптимально використовуючи їхній досвід і кваліфікацію. Я зроблю усе в моїх силах, аби забезпечити справжнє єднання ООН. Аби гарантувати, що ООН гідна свого імені і надій людей усього світу, покладених на інституцію, унікальну в анналах людської історії”.

Обрання Пан Гі Муна на керівну посаду в ООН спостерігачі вважають знаковою, він мав би розв’язати конфлікт із Північною Кореєю. Джон Болтон постійний представник США при ООН сподівається, що Пан Гі Мун буде передовсім адміністративним главою, а не стане “пожежником”, який поспішає гасити вогонь в усьому світі.
XS
SM
MD
LG